Vine criza economică? Băncile au decis să facă o mutare ce prevestește recesiunea

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
03/02/2019, 11:16
Vine criza economică? Băncile au decis să facă o mutare ce prevestește recesiunea GALERIE FOTO
Lumea a consumat 4.345,1 tone de aur în 2018, față de anul trecut, așa că mulți se așteaptă la o criză economică

În cel mai recent raport al Consiliului Mondial al Aurului(WGC), se arată că lumea a consumat 4.345,1 tone de aur în 2018, în creștere comparativ cu 4.159,9 tone în 2017. În aceste condiții, mulți s-ar aștepta la o criză economică.

După anul 1967, cele mai mari achiziții de aur făcute de băncile centrale au susținut cererea mondială de metal galben cu un avans de 4% în cursul anului precedent, după cum au anunțat joi WGC.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Vine criza economică? Lumea a consumat 4.345,1 t de aur în 2018, față de 2017, când s-au consumat 4.159,5 t

De menționat este că cererea de aur pentru bijuterii a fost aproape neschimbată la 2.200 de tone, creșterea consumului în China, SUA și Rusia fiind contrabalansată de un declin major în Orientul Mijlociu și o scădere mică în Idia, al doilea cel mai mare consumator mondial.

Vine criza economică? Băncile au decis să facă o mutare ce prevestește recesiunea
În mod normal, aurul este considerat drept o investiție sigură

De asemenea, conform sursei menționare mai sus, investițiile de retail în monedele și lingourile de aur s-au majorat cu un procent de 4% până la 1.090.2 tone,ce au fost susținute de o creștere de 22% a cererii în Iran până la 62 de tone. Cu toate acestea, interesul investitorilor financiar în metalul galben a fost unul modest,fondurile de tip exchange-traded funds plusând cu o cantitate de 68,9 tone de aur la deținerile lor în anul 2018, mai puțin însă față de naul 2017.

Vine criza economică? Băncile au decis să facă o mutare ce prevestește recesiunea
Cererea de aur pentru bijuterii a fost aproape neschimbată la 2.200 de tone

Situația a început însă să se schimbe în ultimele trei luni ale anului 2018, atunci când creșterea inconsecvenței economice atât în China, cât și în alte părți ale lumii a dus la turbulențe pe piețele financiare. În mod normal, aurul este considerat drept o investiție sigură în perioade de turbulențe politice ori economice.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×