Anunț important pentru elevii claselor a VII-a și a XI-a! Nu vor mai susține simulările examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
15/01/2020, 13:24
Anunț important pentru elevii claselor a VII-a și a XI-a! Nu vor mai susține simulările examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat
Elevii claselor a VII-a și a XI-a nu vor mai susține simulările examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat. Sursa foto: hepta.ro

Elevii claselor a VII-a și a XI-a nu vor mai susține simulările examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat, a anunțat președintele Federației Părinților, Iulian Cristache, informația fiind confirmată ulterior și de Asociația Elevilor din Constanța. Ministerul Educației a comunicat această decizie sindicatelor, reprezentanților elevilor și părinților, în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social (CDS) de miercuri dimineață.

Elevii de clasele a VII-a și a XI-a nu mai susțin simulări ale examenelor de Evaluare Națională și BAC

În cadrul ședințelor CDS, Ministerul le comunică partenerilor de dialog social proiectele de ordin, iar aceștia dau un aviz consultativ. Potrivit calendarului simulărilor celor două examene, acestea vor începe pe data de 23 martie, atât pentru elevii claselor a VIII-a, cât și pentru cei din clasele a XII-a din întreaga țară.

În această dimineață, reprezentanții Ministerului Educației „au adus la cunoștința” sindicatelor, elevilor și părinților care au luat parte la ședința Comisiei de Dialog Social că anul acesta „nu mai avem simulări la clasele a VII-a și a XI-a“, a declarat președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache.

Nu a fost definitivată programa de examen pentru Evaluarea Națională de anul viitor

Potrivit reprezentanților părinților, elevii de clasa a VII-a învață după noua programă școlară, iar Ministerul Educației nu a definitivat și aprobat pentru moment programa care va fi respectată la Evaluarea Națională de anul viitor.

Din acest motiv, simularea acestui examen nu va mai avea loc, a precizat Iulian Cristache, care nu vede, însă, cu ochi buni o astfel de decizie.

Mi se pare o prostie să se renunțe la simulările de la clasa a VII-a și a XI-a, având în vedere că era singura posibilitate ca un elev să își dea seama la ce nivel de pregătire este în acel moment, astfel încât să accelereze învățarea pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, să aibă timp să se pregătească un an de zile”, a mai spus președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți.

De asemenea, în cadrul ședinței de miercuri, Ministerul Educației a avansat ideea conform căreia „renunțarea la simularea de la nivel național nu împiedică un profesor sau un director să organizeze simulare la nivelul școlii“.

Nu pun pe picior de egalitate o simulare făcută la nivelul unității de învățământ cu una națională, care angrenează toți copiii și unde poți avea o imagine de ansamblu la nivel național pe subiecte cu același grad de dificultate” – Iulian Cristache, reprezentantul părinților

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×