Antena 3, partener cu CNN, dezvăluire făcută de Adrian Ursu. Ce emisiune va produce postul american în țara noastră

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
13/05/2020, 16:09
Antena 3, partener cu CNN, dezvăluire făcută de Adrian Ursu. Ce emisiune va produce postul american în țara noastră
Antena 3, partener cu CNN, dezvăluire făcută de Adrian Ursu. Ce emisiune va produce postul american în țara noastră. Sursa foto: Facebook.com

Postul de televiziune Antena 3 a trecut de la statutul de afiliat al CNN International la cel de partener. Directorul editorial al postului românesc, Adrian Ursu, a dezvăluit despre ce este vorba, dar mai ales când se va difuza emisiunea produsă de postul internațional în România.

CNN International va produce o emisiune la Antena 3. Adrian Ursu, declarații importante

Postul de televiziune american CNN urmează ca în cel mai scurt timp posibil să-și trimită câțiva oameni la București pentru a produce o emisiune la Antena 3. Adrian Ursu, directorul general al canalului de televiziune românesc, a declarat că în acest moment s-a trecut de la statutul de afiliat la cel de partener.

În clipa de față doar Pro TV mai este afiliat postului de televiziune american. Cunoscutul jurnalist a mărturisit că echipa din SUA va produce o emisiune care se va desfășura de luni până vineri, dar momentan nu se știe care va fi structura de program, însă cel mai probabil va dura aproximativ o oră.

Când va apărea pe post emisiunea produsă de CNN

„Va fi o emisiune zilnică, de fapt, de luni până vineri. Cel mai probabil va fi o emisiune de Prime-Time, de o oră. Structura de program o vom discuta în comun, dar va fi preponderent cu informații internaționale.

Evident că vor fi și informații interne, însă care au repercusiuni la nivel extern sau care sunt parte a unui context internațional”, a spus Adrian Ursu într-un interviu pentru paginademedia.ro.

De asemenea, directorul general de la Antena 3 a mai anunțat că echipa emisiunii va fi una comună CNN – Antena 3, americanii trimițând în țara noastră doi oameni, unul dintre aceștia fiind producător executiv.

Cât despre data la care această emisiune se va difuza la postul de televiziune românesc, Adrian Ursu a precizat că va putea fi vizionată undeva spre sfârșitul anului 2020.

Întrebat cum s-a trecut de la statutul de afiliat la cel de partener, jurnalistul de la Antena 3 a precizat că „a fost o discuție care a durat peste un an, cu mai mulți pași procedurali și definirea condițiilor. S-au luat în calcul diverse criterii care țin de deontologie, dar și de probitate ca business, nu numai profesională”.

Ce înseamnă statutul de partener CNN pentru Antena 3

În cadrul aceluiași interviu Adrian Ursu a mărturisit și care sunt avantajele statutului de partener CNN pentru postul de televiziune românesc.

Pe lângă gama largă de materiale pe care Antena 3 le poate prelua de la postul american va exista și o secțiune specială pe site, în momentul în care în România vor avea loc alegerile.

Care sunt avantajele pe care le are Antena 3 ca și partener CNN: 

  • accesul la CNN Newsroom, dar și la o paletă mult mai largă de materiale, documentare, exclusive ale CNN pe care Antena 3 le poate prelua (nu numai imagini legate de știri)
  • coproducția unei emisiuni zilnice, CNN Hour
  • 0 secțiune specială pe site, branduită CNN International, cu conținut furnizat de CNN
  • 0 secțiune specială, anul acesta, când sunt alegeri, USA Elections (inclusiv schimburi de echipe)
  • Programe de training. Prezentatorii, reporterii, operatorii, redactorii, editorii şi producătorii Antena 3 vor avea acces la programe speciale de training realizate atât la Bucureşti, cât la CNN, în Statele Unite şi Marea Britanie.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×