Antena 1, amendă uriaşă de la CNA pentru serialul „Vulpiţa”. De ce au fost amendate Pro TV şi Pro Cinema

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
18/02/2020, 19:36
Antena 1, amendă uriaşă de la CNA pentru serialul „Vulpiţa”. De ce au fost amendate Pro TV şi Pro Cinema
S-a aflat cine este tatăl copilului Vulpiţei

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat Antena 1 cu 100.000 de lei amendă, din cauza emisiunilor cu Vulpiţa şi Viorel. Cu amenzi de 200.000 de lei s-au ales şi Pro TV şi Pro Cinema. Cele două posturi TV au fost sancţionate pentru depăşiri de publicitate.

Antena 1, sancţionată cu 100.000 de lei pentru serialul „Vulpiţa”

CNA a amendat postul de televiziune Antena 1 cu 100.000 de lei amendă. Motivul este emisiunile Acces Direct la care au fost inivitaţi soţii Veronica şi Vioel Stegaru, cunoscuţi şi ca Vulpiţa şi Viorel.

De asemenea, CNA a dat amendă şi postului Pro Cinema şi Pro TV. Aceste două postui au primit amendă 200.000 de lei pentru depăşiri uriaşe de publicitate. CNA a primit, în ultimul timp, un număr mare de reclamaţii vizavi de cuplul Vulpiţa şi Viorel.

Serialul „Vulpiţa”, un spectacol al degradării umane

Astfel CNA a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcţia de specialitate. ”Ce am văzut aici este un spectacol al degradării umane“, a declarat Dorina Rusu.

Astfel, CNA a decis sancţionarea postului Antena 1 cu amendă de 100.000 de lei. Monitorizarea CNA a cuprins 17 ediţii ale emisiunii Acces Direct, difuzate în perioada 13.01–06.02.2020, la care au participat ca invitaţi soţii Veronica şi Viorel Stegaru, din judeţul Vaslui.

Pentru încălcarea legii în mod grav şi repetat (multiple articole privind protecţia minorilor şi respectarea demnităţii umane), în emisiunile „Acces Direct” din perioada 13.01-6.02.

Şi ţinând cont de antecedentele numeroase, am propus sancţionarea postului Antena 1 cu 100.000 de lei (maximul pentru articolele din cod invocate). Amenda a trecut cu 9 voturi (unanimitate)”, a anunţat Radu Herjeu, membru CNA, pe Facebook.

Pro TV şi Pro Cinema au fost amendate pentru că au depăşit timpii de publicitate. „Proporţia de spoturi publicitare televizate şi spoturi de teleshopping dintr-un interval de o oră nu poate depăşi 20%, respectiv 12 minute.

În cazul televiziunii publice durata acestora nu poate depăşi 8 minute din timpul oricărei ore date”, a precizat CNA. În plus, televiziunea Antena 1 şi TVR 1 au fost sancţionate şi cu câte o somaţie publică.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×