ANM a emis atenționare Cod galben de ninsoare, în mai multe județe! Cum arată prognoza

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
10/01/2019, 16:11
ANM a emis atenționare Cod galben de ninsoare, în mai multe județe! Cum arată prognoza

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi, 10 ianuarie 2019, o atenționare de Cod galben de viscol și ninsori, care este valabilă în șapte județe din țară în această seară. Între 10 ianuarie, ora 16:00 – 11 ianuarie, ora 12:00, vor fi fenomene extreme în județele Buzău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Neamţ şi Iaşi.

Fenomenele vizate sunt ninsorile, intensificările temporare ale vântului, precipitațiile mixte, poleiul. În cursul nopții va fi cel mai rău, iar în dimineața zilei de vineri ninsorile se vor depune într-un nou strat de zăpadă. Vântul va sufla cu putere, vor fi temporar rafale de  60-65km/h, care va spulbera zăpada și va depermina o vizibilitate scăzută. 

ANM, atenționare de vreme severă! Cod galben de ninsori

ANM a emis atenționare Cod galben de ninsoare, în mai multe județe! Cum arată prognoza
ANM a emis atenționare Cod galben de ninsoare, în mai multe județe! Cum arată prognoza

„Începând din această după-amiază (joi, 10 ianuarie) aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde treptat sudul, estul și centrul țării. În Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei vor fi perioade cu ninsori, în general moderate cantitativ, ce vor depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Dobrogea și înextremitatea de est a Munteniei vor fi precipitații mixte favorizândpe spații mici formarea poleiului.

 Vor fi intensificări temporare ale vântului în estul teritoriului și în zona montană înaltă, cu rafale în medie de 50…60 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. În prima parte a zilei de vineri (11 ianuarie) vântul se va intensifica și în sudul Olteniei, unde va determina transport de zăpadă, precum și în Dobrogea”, transmit climatologii de la Administraţia Naţională de Meteorologie.

Județele Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț și Iași, sub atenționarea ANM

În județele Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț și Iași vremea rea se va porni în jurul orei 22, iar zăpada se va așeza într-un strat consistent. „Județele menționate, în cursul nopții de joi spre vineri (10/11 ianuarie) și în dimineața zilei de vineri vor fi ninsori ce vor depune strat nou de zăpadă consistent, iar vântul se va intensifica, temporar cu rafale de 60…65 km/h, viscolind sau spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității”, mai adaugă sursa menționată.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×