Informare ANM de ultima oră: viscol și ninsori în mai multe județe. Vremea rea se menține până vineri

Ciprian Postolache   
în Prognoza meteo
09/01/2019, 15:27
Informare ANM de ultima oră: viscol și ninsori în mai multe județe. Vremea rea se menține până vineri GALERIE FOTO
România va fi lovită de "ninsori, viscol, precipitaţii mixte şi polei"

România va fi lovită din plin de fenomenele severe de iarnă! Meteorologii au avertizat că prognoza meteo se înrăutățește! Vom avea ninsori, viscol și polei, până vineri, în întreaga țară! Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare prin care anunță că România va fi lovită de „ninsori, viscol, precipitaţii mixte şi polei, valabilă la nivelul întregii ţări de miercuri seara, până vineri, la orele prânzului.”

Vremea rece din țară nu este singura problemă pentru români. Apar și precipitațiile la nivelul întregii țări, conform celor de la ANM. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de vreme rea pentru întreaga țară pentru în intervalul 9 ianuarie, ora 22:00 – 11 ianuarie, ora 12:00. România va avea parte începând cu ziua de azi de precipitații pe tot cuprinsul țării. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsori, dar vom avea parte și de viscol, precipitaţii mixte şi polei, conform celor de la ANM.

Informare ANM de ultima oră: viscol și ninsori în mai multe județe

Meteorologii ne avertizează că urmează trei zile cu ninsori, viscol și polei. Prognoza este valabilă pentru toată țara până vineri la ora 12. Atenționarea ANM a intrat în vigoare azi, miercuri, 9 ianuarie. „Conform prognozei, în intervalul 9 ianuarie, ora 22:00 – 11 ianuarie, ora 12:00, vor fi perioade cu precipitaţii, predominant ninsori, în toate regiunile şi se va depune strat nou de zăpadă local mai consistent, în special în Moldova.”, se arată în informarea ANM.

Urmează zile cu ninsori, viscol și polei în toată țara

„Totodată, în Dobrogea, în sudul şi în estul Munteniei, precum şi în sud-estul Moldovei, vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar cantităţile de apă vor depăşi 15 – 20 l/mp. Pe parcursul nopţii de joi spre vineri (10/11 ianuarie) şi vineri (11 ianuarie) vor fi intensificări temporare ale vântului în jumătatea de est a teritoriului şi la munte, cu viteze mai mari, cu rafale în medie de 55 – 65 km/h pe crestele montane şi în Moldova, unde ninsoarea va fi viscolită. ANM menţionează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ar putea actualiza informarea de vreme severă emisă miercuri.”, se arată în informarea Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×