Prognoza ANM pentru București! Avertismentul meteo este valabil și în Capitală

Alexandra Chivu   
în Prognoza meteo
09/01/2019, 16:13
Prognoza ANM pentru București! Avertismentul meteo este valabil și în Capitală
Prognoza ANM București. Meteorologii anunță val de ninsori

Experții ANM au semnalat ninsori, lapoviță și polei. Avertizarea meteo este valabilă în mai multe zone din țară, inclusiv în București. Valul de ninsori începe de azi și vine la pachet cu minime de -14 grade Celsius. Așadar, în intervalul 9 ianuarie, ora 20:00-10 ianuarie, ora 08:00, în București vremea va fi închisă. Stratul de zăpadă nou depus va fi de 6-10 centimetri, vântul va sufla slab spre moderat, cu rafale de maximum 30 de kilometri pe oră.

Surpriza constă în faptul că temperatura minimă va fi mai ridicată decât în noaptea precedentă și va fi cuprinsă între -2 și -1 grad Celsius, ceea ce este o îmbunătățire. În prima parte a zilei de vineri, 11 ianuarie, stratul de zăpadă va avea în jur de 12-16 centimetri, izolat mai mare, vântul va sufla slab și moderat, în timp de temperaturile se vor situa în jurul de 1 grad Celsius, iar cea minimă între -3 și -1 grad Celsius.

Prognoza ANM, București. Avertisment meteo de ninsori

Tot în Capitală, pe durata zilei de 11 ianuarie, cerul va avea înnorări și trecător va mai ninge slab, între orele 08:00 și 20:00. Dată fiind situația, stratul de zăpadă nou depus va fi, probabil, nesemnificativ. Temperatura maximă va fi în jurul valorii de 1 grad Celsius, iar vântul va sufla slab spre moderat.

Prognoza ANM pentru București! Avertismentul meteo este valabil și în Capitală
Avertizarea meteo este valabilă în mai multe zone din țară, inclusiv în București

Totodată, ANM a emis, miercuri, și o altă informare de ninsori, viscol, precipitații mixte și polei. Avertizarea este valabilă la nivelul întregii țări, până vineri la orele prânzului. De asemenea, în Dobrogea, sud-estul Moldovei și sud-estul Munteniei vor fi precipitații mixte care vor favoriza formarea poleiului, iar cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp. În a doua parte a zilei de joi, dar și vineri, 11 ianuarie, vor fi intensificări temporare ale vântului, iar vizată este jumătatea de est a teritoriului și zona de munte.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×