ANM anunță o schimbare bruscă a vremii. Temperaturi cu mult sub ce am avut pe 8 martie. De când începe urgia!

Bogdan Solomon   
în Prognoza meteo
09/03/2019, 14:05
ANM anunță o schimbare bruscă a vremii. Temperaturi cu mult sub ce am avut pe 8 martie. De când începe urgia!
Alertă ANM în următoarea perioadă

Prognoza meteo de săptămâna viitoare nu aduce vești tocmai bune. Administrația Națională de Meteorologie anunță schimbări radicale în următoarele zile. Temperaturile vor suferi o creștere neobișnuită pentru această perioadă.

ANM îi pune în alertă pe români

Începând cu săptămâna viitoare, vremea se schimbă radical. Meteorologii anunță un nou val de ger și ninsori. Temperaturile se află în plină scădere, ajungând până la minima de -8 grade Celsius. Chiar dacă se anunță ultima zvâcnire din partea iernii, urmând ca temperaturile să crească din nou.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele obișnuite pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sudice și intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în partea de nord-vest a teritoriului.

Cum va fi vremea în următoarele zile
Cum va fi vremea în următoarele zile

Iarna nu se lasă răpusă atât de ușor

Chiar dacă cel mai probabil este ultima tentativă a iernii de a-și reintra în drepturi, este bine să fim atenți în următoara perioadă. Avertismentul Administrației Naționale de Meteorologie vizează întreg teritoriul României.

Până atunci însă, ne bucurăm de un weekend plăcut, cu vreme călduroasă. Chiar dacă sâmbătă este posibil să mai apară câțiva stropi de ploaie în Transilvania, Banat, Maramureș și nordul Moldovei, iar iar regimul termic se va apropia cu câteva grade de media climatologică a perioadei, spre deosebire de ziua de vineri.  Teemperaturile maxime se vor încadra între 18 și 23 de grade Celsius.

Duminică, va ploua pe arii relativ extinse în Banat, Crișana, Transilvania, maramureș și nordul Moldovei. Vântul va crește în intensitate în cea mai mare parte a țării, iar la munte va atinge la rafală 80-100 km/h. Maximele termice vor ajunge până la valoarea de 10-15 grade în Transilvania și Maramureș, 12-17 grade în Banat și Crișana, 17-22 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea , în timp ce în Moldova maximele se vor situa în general între 14 și 19 grade Celsius.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×