Angajatul unei spălătorii din Oradea a găsit 13.000 de euro. Cum a fost recompensat după ce i-a înapoiat

Ana Ioana   
în Stiri de ultima ora
04/08/2018, 13:36
Angajatul unei spălătorii din Oradea a găsit 13.000 de euro. Cum a fost recompensat după ce i-a înapoiat

Angajatul unei spălătorii din Oradea a găsit 13.000 de euro într-o maşină. Se pare că şoferul i-a uitat înauntrul autoturismului, atunci când a lăsat-o la spălat. Angajatul spălătoriei auto a explicat de ce a înapoiat banii. Părinții lui l-au învățat un lucru foarte important, după care se ghidează în viață: „Să nu iei niciodată ce nu este al tău „.

Gestul său i-a uimit pe toți, inclusiv pe proprietarul maşinii, care i-a mulţumit si  l-a răsplătit cu o sumă ”frumușică”. Pentru tânăr nu este prima oară când înapoiază lucruri lăsate din greşeală în maşină sau uitate.

Angajatul unei spălătorii din Oradea a găsit 13.000 de euro. Ce s-a întâmplat apoi

Tânărul s-a trezit într-o zi cu 13.000 de euro în maşina pe care trebuia să o spele. Acesta i-a înapoiat cât de repede cu putinţă. Gestul pe care l-a făcut angajatul spălătoriei din Oradea a fost răsplătit cum trebuie.

„Într-o zi a venit un client care a cerut spălatul maşinii interior si exterior. A golit maşina, a depozitat la noi şi eu m-am apucat de lucru, am aspirat în interior, sub bancheta,așa cum se face, și au căzut banii afară. Erau 13.000 de euro. L-am anunțat pe șeful meu și i-am spus să îi dăm înapoi. A venit șoferul să își ia mașina și era foarte supărat că a pierdut banii, dar noi l-am liniștit și i-am spus că i-am găsit noi. A fost foarte bucuros că nu se aștepta să îi mai găsească. Eu nu m-am gândit să îi iau banii, pentru că nu erau ai mei, nu eu am muncit pentru banii ăștia. Așa m-a învățat mama, ce găsim să dăm înapoi, că nu este al nostru, nu noi am lucrat pentru banii ăia. Așa este corect, niciodată nu ai voie să iei ce nu este al tău”, a declarat Stelian, pentru Mediafax.

Cine este tânărul si ce ar fi făcut acesta cu banii?

Numele tânărului este Stelian Chirica si are 22 de ani. Acesta provine dintr-o familie numeroasă .El mai are acasă 15 fraţi şi surori. Tânărul este angajat la spălătoria din Oradea împreună cu fratele său, Gabriel.

„M-am gândit ce aş fi putut să fac cu ce 13.000 de euro, ne reparam acoperişul la casă, că este crăpat, renovam. Dar i-am dat banii ştiind că nu este voie să iei nimic din maşină, nu ştii niciodată ce are omul, le ce îi trebuiau banii, poate avea o problemă mai mare decât mine, avea nevoie de bani, poate pentru un medic”, a spus Stelian.

Ce a spus administratorul firmei?

Administratorul firmei care gestionează spălătoria auto, Constantin Călăcean, a fost foarte uimit de gestul tânărului. „Părerea mea este că aşa ar trebui să se facă toate lucrurile, nu erau banii noştri, erau banii proprietarului. În ziua de astăzi, nu prea se fac astfel de gesturi normale și m-am bucurat de ceea ce a făcut angajatul meu. Sunt mulțumit de Stelian, nu am nimic să îi reproșez până acum.”, a spus șeful bărbatului.

Citește și: Gemenele din Marea Britanie care au un IQ mai mare decât al lui Einstein

Citește și: Doliu în familia lui Traian Băsescu! Socrul Ioanei a decedat

Se mai fac astfel de gesturi?

Se pare că nu de mult o femeie din Huşi a găsit un portofel plin cu bani şi l-a predat poliţiei. Tânara de 31 de ani a găsit portofelul chiar pe trecerea de pietoni, aceasta nu a stat pe gânduri şi a dus obiectul pierdut oamenilor legii. Bărbatul care a fost chemat la secţia de poliţie pentru a-şi recupera banii a fost uimit. În portofel era o sumă considerabilă, în valoare de 6.100 de lei. Gestul tinerei a fost răspătit pe măsură. Bărbatul din Berezeni, Vaslui, a oferit o suma pierdută tinerei, pentru cinstea şi corectitudinea ei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×