Angajații Comisiei de învățământ a Senatului au fost trimiși acasă de teama epidemiei de coronavirus

Adrian Ilie  
înStiri de ultima ora
09/03/2020, 15:37
Angajații Comisiei de învățământ a Senatului au fost trimiși acasă de teama epidemiei de coronavirus
Senatorul Liviu Pop/ Foto: Hepta

Liviu Pop, președintele Comisiei de învățământ, a trimis acasă tot personalul după ce s-a aflat că soțul unei angajate este coleg de muncă, la OSIM, o femeie diagnosticată cu COVID-19.

Ședință pusă sub semnul întrebării

Vineri a fost depistată pozitiv la Coronavirus o angajată de la OSIM, unde lucrează soțul unei doamne angajate la Comisia pentru Învățământ din Senat. Preventiv, toți angajații Comisiei au fost trimiși acasă până la noi directive. In acest context, există posibilitatea să nu putem ține ședința de săptămâna aceasta. Vă mulțumesc pentru înțelegere”, le-a transmis de Liviu Pop senatorilor din Comisia de Învățământ, potrivit G4Media.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

O alertă de coronavirus a apărut și la Guvernul României, unde unul dintre angajați se pare că a intrat în contact cu pacientul din București confirmat ca fiind purtător al temutului virus. Bufetul Guvernului a fost închis, iar angajații au fost anunțați, încă de duminică seară, să nu vină la muncă. Fiul uneia dintre bucătărese a avut contact cu unul dintre cei infectați din București, informează Antena 3.

Luni, oamenii vor primi noi informații de la Secretariatul General Guvernului pentru a afla când și dacă se pot întoarce din nou la locul lor de muncă.

În contextul anchetei epidemiologice care este desfășurată în acest moment în legătură cu femeia de 42 de ani din București, confirmată cu coronavirus (COVID-19) în cursul zilei de 8 martie, sunt desfășurate verificări cu privire la posibili contacți ai persoanei din rândul personalului care desfășoară activități în clădirea Guvernului României. Facem precizarea că s-au luat măsuri preventive în acest caz, fiind limitat orice contact cu terțe părți pe care l-ar fi putut avea două dintre persoanele despre care s-ar putea considera că au contact cu femeia de 42 de ani, solicitându-li-se să rămână la domiciliu împreună cu familia”, se arată într-un anunț transmis de Guvern.

Doi contacți la Palatul Victoria

Una dintre cele două persoane este un angajat al Direcției pentru Strategii Guvernamentale ar fi avut contact direct cu femeia infectată, motiv pentru care angajaților Direcției li s-a spus să stea acasă.

Cealaltă este o bucătăreasă de la Palatul Victoria al cărei fiu lucrează în același loc cu femeia infectată.

Femeia de 42 de ani angajată a OSIM este cea de a 14-a persoană diagnosticată cu coronavirus. Ea ar fi fost un contact cu bărbatul de 49 de ani cu COVID-19, primul caz de infecție confirmat în București în cursul zilei de sâmbătă.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×