Andreea Moldovan, medic epidemiolog. „Coronavirusul poate fi adus în casă pe talpa pantofului”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
20/03/2020, 12:45
Andreea Moldovan, medic epidemiolog. „Coronavirusul poate fi adus în casă pe talpa pantofului”
Coronavirusul poate fi adus în casă pe talpa pantofilor. Szersa foto: rtv.net

Medicul specalist în epidemiologie şi boli infecţioase Andreea Modovan a declarat că virusul poate fi adus în locuinţele oamenilor pe talpa încălţămintei.

Coronavirusul poate fi adus în casă pe talpa pantofului

Andreea Moldovan, doctor în epidemiologie şi boli infecţioase a făcut un anuţ cutremurător. Virusul COVID-19 poate fi adus în casele oamenilor de către aceştia pe tălpile pantofilor. Astfel, medicul spitalului de Boli Infecţioase din Braşov recomandă să ne protejăm cât mai bine.

Da, putem să aducem și pe talpa pantofului în casă, doar că noi știm deja foarte bine că atunci când ajungem acasă ne descălțăm, după care mergem și ne spălăm pe mâini.

Cum ne protejăm împotriva coronavirusului

Nu are un impact foarte mare dacă este pe talpa pantofului pentru că noi niciodată nu vom pune mâna pe jos, să ștergem parchetul cu mâna, după care să mâncăm cu mâna murdară. Acest lucru deja îl știm cu toții.

Igiena mâinilor este foarte importantă în prevenția bolilor infecțioase, inclusiv a infecției cu COVID-19”, a afirmat medicul Andreea Moldovan, medicul Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov.

Autorităţile medicale din ţara noastră afrirmă că nu vom scpăa curând de epidemia de coronavirus. Şi dacă aceasta se va mai atenua din var, începând cu toamna acestui an se aşteaptă un al doilea val de infectări cu COVID-19.

În următoarele patru luni va fi o perioadă de foc pentru România”, a explicat el. Va mai urma un al doilea val care va fi în toamnă. Primul val va fi după Paşte.

Sistemul este ca un dromader. Capul cămilei este o creştere uşoară, după care urmează o perioadă de acalmie, o incubaţie.

În această perioadă sunt cei care au venit din Spania, Israel, care contaminează şi împrăştie. Urmează cocoaşa propriu zisă”, a declarat Adrian Streinu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×