Anchetă la Spitalul din Drobeta Turnu Severin! Un bărbat nu a fost internat. Ulterior, acesta a fost confirmat cu Covid-19

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
31/03/2020, 14:52
Anchetă la Spitalul din Drobeta Turnu Severin! Un bărbat nu a fost internat. Ulterior, acesta a fost confirmat cu Covid-19 GALERIE FOTO
PAcientul nu a fost internat, deși acesta era infectat cu COVID-19. Sursa foto - hepta.ro

Anchetă la Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin acolo unde procurorii fac cercetări mai ample într-un caz care a ridicat mai multe semne de întrebare.

Anchetă la Spitalul din Drobeta Turnu Severin!

Concret, un bărbat s-a prezentat în urmă cu o săptămână la unitatea medicală din oraș, acuzând deficienţe respiratorii majore.

Cu toate acestea, cadrele medicale nu l-au internat. Medicii au luat decizia de a-l trimite acasă. I-au prescris totuși un tratament.

Un bărbat nu a fost internat, deși avea COVID-19

Ulterior, starea sa de sănătate s-a agravat. Bărbatul a fost dus cu ambulanţa la spital şi, în cele din urmă, confirmat cu Covid-19.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, în 29 martie a fost înregistrat un dosar penal pentru zădărnicire a combaterii bolilor.

„În data de 29 martie, cu ocazia vizualizării unor reportaje în mass-media locală şi pe reţelele de socializare, din care rezulta faptul că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin o persoană a fost depistată pozitiv cu virusul COVID-2019 (…)

(…)lucrătorii de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Drobeta Turnu Severin-Biroul de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor”, se arată în comunicat.

Anchetatorii au stabilit că în urma consultului de specialitate cadrele medicale au decis ca bărbatul să nu fie internat, fiind îndrumat să se deplaseze la domiciliu şi i s-a recomandat un anumit tratament medicamentos.

Ulterior, în 26 martie, deoarece starea de sănătate i s-a agravat, bărbatul a solicitat ambulanţa, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin-Secţia Boli Infecţioase.

De aici a fost retrimis la Secţia UPU, fiind testat pentru Covid-19. Deoarece rezultatul a fost pozitiv, bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×