Klaus Iohannis, mesaj pentru medici! „Știu că vă este greu, știm că vor veni zile și mai grele, dar sunteți linia noastră de apărare. Comenzile au ajuns, se vor livra materiale de protecție în spitale”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
31/03/2020, 15:09
Klaus Iohannis, mesaj pentru medici! „Știu că vă este greu, știm că vor veni zile și mai grele, dar sunteți linia noastră de apărare. Comenzile au ajuns, se vor livra materiale de protecție în spitale” GALERIE FOTO
Klaus Iohannis l-a chemat la raport pe Ludovic Orban. Sursa foto - hepta.ro

Președintele Klaus Iohannis are ședință cu Ludovic Orban. În cadrul întâlnirii, șeful statului a solicitat o evaluare evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19.


UPDATE / Klaus Iohannis a făcut o nouă declarație după ședința în care s-a întâlnit cu premierul Ludovic Orban, dar și cu alți oameni din Executiv

„O încurajare pentru suceveni. A fost nevoie de o măsură de carantinare pentru municipiu și comunele care înconjoară. A fost luată la timp, a fost necesară, decizia autorităților este cea corectă. Nu sunteți singuri, suntem alături de voi. Vom avea grijă să ajungă totul la voi. Vă rog să respectați ceea ce autoritățile impun. Respectați normale de deplasare, de igienă, de distanțare socială. Nu ieșiți din casă decât atunci când trebuie. Nu vă dați mână, nu vă îmbrățișați. 

Un gând bun vreau să exprim pentru medicii și întregul persoanl medical. Știu și știm că vă este greu, dar voi sunteți în prima linie. Noi, toți românii ne uităm la voi cu speranță, cu încredere. Sunteți linia de apărare a populației. Știu că nu este simplu, știm că vor veni zile și mai grele, dar avem încredere în voi. Noi, autoritățile vom face tot ce putem pentru a vă asigura materialele de care aveți nevoie. 

Au început să sosească materiale de protecție, de peste tot de unde s-au făcut comenzi. Lucrurile se mișcă, autoritățile s-au mișcat, acestea vor ajunge în spitale. Am solicitat să se facă peste tot în spitale instructajul personalului.

Am solicitat cu maximă celeritate să se lămurească alocările bugetare pentru spitale ca să puteți continua achizițiile absolut necesare.

Am discutat măsurile de protecție socială, plățile pentru șomaj tehnic care trebuie să vină la timp, plățile pentru șomaj, alte măsuri, am solicitat să ne ocupăm cu precădere de categoriile mai vulnerabile

Respectați măsurile impuse de autorități. Împreună vom trece peste această perioadă grea”, a transmis Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis face declaratii dupa sedinta de urgenta care a avut loc la Cotroceni

Posted by Fanatik News on Tuesday, March 31, 2020

 


Klaus Iohannis, ședință cu Ludovic Orban!

Mai mult de atât, la întrevedere participă și ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Vă readucem aminte că preşedintele Klaus Iohannis a avut şi luni o şedinţă cu premierul şi mai mulţi miniştri pe tema COVID-19.

Mai mulți miniștri chemați la raport pe tema coronavirusului

Şedinţa are loc în contextul în care numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus a trecut de 2.000, condiţii în care trebuie activat scenariul 4 de abordare a situaţiei create de pandemia de coronavirus.

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seară, că multe dintre măsurile care erau pregătite pentru intrarea în scenariul 4 al pandemiei cu coronavirus au fost deja luate în România.

Urma ca altele să intre în vigoare odată cu depăşirea numărului de 2.000 de îmbolnăviri. Orban precizează că, în scenariul 4, sunt pregătite şi spitale suport care să trateze pacienţi cu coronavirus, în afara spitalelor de Boli Infecţioase.

În același scenariu, cazurile care nu sunt grave ar putea fi tratate la domiciliu sau în locaţii destinate, dacă există riscul de a se atinge capacitatea maximă a spitalelor.

”Din păcate, în România avem peste 2.000 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19. Dragi români, este mult, este deja foarte mult şi trebuie împreună să ne străduim mai mult, mai bine ca să îngrădim răspândirea virusului. Este nevoie să respectăm mai bine şi mai mult indicaţiile autorităţilor.

Nu vă întâlniţi cu alte persoane! Evitaţi orice contact fizic, staţi la distanţă unii de alţii, trebuie să reuşim împreună să îngrădim răspândirea acestui virus. Autorităţile şi-au făcut treaba, există norme în vigoare. Să le respectăm!”, declara Klaus Iohannis.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×