Adolescentă de 12 ani, ultima victimă a coronavirusului în Belgia! Numărul persoanelor testate pozitivi – 12.775

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
31/03/2020, 14:11
Adolescentă de 12 ani, ultima victimă a coronavirusului în Belgia! Numărul persoanelor testate pozitivi – 12.775 GALERIE FOTO
Coronavirusul a ucis o adolescentă în Belgia. Sursa foto - hepta.ro

O adolescentă de numai 12 ani este ultima victimă a coronavirusului în Belgia! Fata a decedat din cauza virusului care a speriat întreaga lume. „Este un caz foarte rar”, au anunţat autorităţile medicale din această țară.

Adolescentă de 12 ani, ultima victimă a coronavirusului în Belgia!

Belgienii au prezentat și bilanţul zilnic al pandemiei, unul care începe să capete proporții. Astfel, Belgia a ajuns dela un număr impresionant de cazuri testate pozitiv

”Este un eveniment foarte rar, dar care ne-a bulversat. Discutăm de moartea unui copil”, a declarat Emmanuel André, purtător de cuvânt al autorităţilor medicale federale belgiene.

Numărul persoanelor testate pozitivi – 12.775

Este prima dată când este raportat decesul unui copil din cauza noului coronavirus în Belgia, unde 705 persoane au murit ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2.

Între timp, centrul naţional de criză al guvernului belgian a anunţat la prânz alte 876 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus.

Lucrul acesta aduce la 12.775 numărul persoanelor bolnave de COVID-19. Dintre noile cazuri, 467 provin din Flandra, 203 din Valonia şi 189 din Bruxelles.

Mai mult de atât, în ultimele 24 de ore în Belgia şi-au pierdut viaţa încă 98 de persoane din cauza noului coronavirus.

Vă readucem aminte că o pisică a fost infectată cu noul coronavirus în Belgia. Aceasta a fost contaminată de stăpânul ei care era bolnav. Cazurile de contaminare la animale domestice sunt rare.

La Hong Kong, autorităţile au anunţat în ultimele săptămâni două cazuri: doi câini au fost „testaţi pozitiv cu Covid-19”, potrivit acestora, în timpul unei campanii de testare care a fost făcută pe 17 câini şi opt pisici care trăiesc cu persoane purtătoare ale virusului.

În Belgia, descoperirea unui caz „confirmat” la o pisică a fost făcută de cercetătorii de la Facultatea de Medicină Veterinară din Liège (est), au explicat vineri autorităţile sanitare în timpul unei conferinţe de presă.

Este vorba despre „un caz izolat” care poate apărea după „un contact apropiat între animal şi omul infectat”, a subliniat medicul Emmanuel André, purtător de cuvânt al autorităţilor cu privire la această pandemie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×