ANAF a dat-o în bară cu Dan Voiculescu. Fiscul a recuperat doar 11.000 de euro în 2019 de la mogul. Întregul prejudiciu se ridică la 60.000.000 de euro!

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
25/07/2019, 14:54
ANAF a dat-o în bară cu Dan Voiculescu. Fiscul a recuperat doar 11.000 de euro în 2019 de la mogul. Întregul prejudiciu se ridică la 60.000.000 de euro!
Dan Voiculescu a fost condamnat în dosarul ICA. Sursa foto: româniatv.net

Administrația Națională de Administrare Fiscală se mișcă greu în privința recuperării prejudiciului din dosarul ICA, pentru care Dan Voiculescu a făcut pușcărie. În total, din prejudiciul de 60 de milioane de euro s-au recuperat doar 8,7. Anul acesta, până în prezent, Fiscul a recuperat doar 11.000 de euro.

ANAF se mișcă lent în recuperarea prejudiciului din dosarul lui Dan Voiculescu

Profesorul de drept constituțional Ioan Stanomir a comentat lentoarea cu care se mișcă statul în recuperarea prejudiciului în dosarul care a lăsat Antenele fără fostul sediu de lucru. Stanomir susține că statul își împarte cetățenii în două categorii, și anume, oamenii care sunt egali în fața legii și cei care stau deasupra ei.

Pentru profesorul de drept, modul în care se recuperează prejudiciul este unul scandalos, mai ales că în această speță recuperarea este prevăzută de o decizie judecătorească definitivă. Despre modul absolut greoi cu care se mișcă ANAF a comentat și senatorul USR Edward Dîrcă.

ANAF recuperează cu viteza melcului prejudiciul din dosarul ICA. Sursa foto: captură Youtube

Fostele clădiri Grivco, lăsate de izbeliște

Acesta a constatat că ANAF a renunțat la preluarea gratuită a fostelor clădiri Grivco, cele de pe șoseaua București-Ploiești care i-au aparținut lui Dan Voiculescu. Conform senatorului, ANAF stă pe loc în mod suspect, în loc să valorifice bunurile care sunt lăsate de izbeliște, degradându-se de la o zi la alta.

„Incapacitatea instituțiilor statului de recuperare și valorificare a prejudiciului și bunurilor recuperate în acest dosar este cel puțin suspectă. Cine știe, poate se ivește o cale extraordinară de atac prin care acest dosar se poate rejudeca, lucru care nu este imposibil de imaginat ținând cont de recentele decizii ale Curții Constituționale. Vorbim de o așteptare suspectă. În loc să fie valorificate, toate aceste bunuri se degradează și statul pierde bani prin costurile cu pază și întreținerea acestora”, susține senatorul Uniunii Salvați România, scrie ziare.com.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×