Americanii nu mai vor să fie manipulați la alegeri! Platforma Facebook, luată la puricat în ceea ce privește fake-news-ul

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
09/01/2020, 10:55
Americanii nu mai vor să fie manipulați la alegeri! Platforma Facebook, luată la puricat în ceea ce privește fake-news-ul
Facebook ia măsuri împotriva fake-news

Facebook vrea să lupte cu fake news-ul, așa că a prezentat miercuri o serie de schimbări făcute pentru a combate răspândirea de informaţii false pe platforma sa. Facebook va elimina “deepfake-ul” şi a altor video-uri manipulate, însă congresmenii americani cred că măsurile respective sunt insuficiente, transmite Reuters.

Facebook ia măsuri împotriva fake-news

Americanii nu mai vor probleme la următoarele alegeri. Comisia pentru Energie şi Comerţ din Camera Reprezentanţilor investighează astfel măsurile de protecţie digitale ale Facebook înaintea alegerilor prezidenţiale din noiembrie şi la patru ani după ce Rusia s-a folosit de platforma Facebook pentru a răspândi dezinformări în timpul alegerilor din 2016.

La începutul acestei săptămâni, Facebook a anunţat că va elimina “deepfake-urile”, care prezintă persoane în video-uri false, precum şi alte video-uri manipulate de pe platforma sa, dacă trebuie editate, dar nu şi conţinutul de tip parodie sau satiră, pentru a combate dezinformarea.

Rețeaua Facebook, criticată de politicienii de toate culorile

Facebook a fost criticată de politicieni din tot spectrul politic, din cauza politicilor legate de conţinut. Democraţii au atacat Facebook pentru refuzul de a verifica reclamele politice, în timp ce republicanii au acuzat-o că discriminează opiniile conservatoare, acuzaţie negată de companie.

În perspectiva alegerilor prezidenţiale din luna noiembrie, platformele de socializare au fost presate să combată pericolul deepfake-urilor, care folosesc inteligenţa artificială pentru a crea video-uri realiste dar false, în care o persoană apare în mod fals că afirmă sau face ceva.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×