Alți 21 de elevi ai Liceului German din Arad, intoxicați după dezinsecție. Autoritățile sunt în alertă

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
21/01/2020, 14:50
Alți 21 de elevi ai Liceului German din Arad, intoxicați după dezinsecție. Autoritățile sunt în alertă
Alți 21 de elevi intoxicați la Liceul German din Arad, după dezinsecție. Sursa foto: digi24.ro

Alți 21 de elevi ai Liceului German din Arad au ajuns la spital cu dureri de cap și greață, în urma dezinsecției făcută în școală înainte de începerea cursurilor școlare, asta după ce 40 de elevi au ajuns intoxicați de la școală, direct la Urgențe, săptămâna trecută!

Alți 21 de elevi intoxicați la Liceul German din Arad, după dezinsecție

Cei 21 de elevi de la Liceul German din Arad au ajuns la spital luni seară, acuzând dureri de cap și greață. Trei dintre ei, în vârstă de opt, 17, respectiv 18 ani, au rămas internați în cursul nopții. Cel mai mic a ajuns pentru a doua oară la spital, în numai două săptămâni, după ce a mai trecut prin același calvar.

„Aceștia au vârsta cuprinsă între 8-18 ani și prezintă simptome asemănătoare cu cele de săptămâna trecută: durere de cap, durere abdominală, iritații ale pielii”, a declarat pentru protv.ro Simina Roz, purtător de cuvânt Spitalul Județean Arad.

Părinții copiilor cer urgent explicații

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică au declarat, însă, că nu se poate stabili o legătură între cele două evenimente, pentru că de această dată, măsurătorile nu au identificat prezența unor substanţe periculoase în aer.

Părinții copiilor sunt revoltați de situația creată și cer explicații conducerii liceului. ”Așteptăm niște răspunsuri de la DSP, de la inspectorul școlar și de la domnul Stoica. Încă sunt cazuri cu aceleași simptome”.

„Ne-am adunat din cauza celor întâmplate și dorim să vorbim cu domnul director dacă se poate sau cu cineva care poate să reprezinte această școală să ne spună care este situația”.

„Din păcate, problemele de luna trecută s-au repetat.  Nu am venit să acuzăm pe nimeni. Am venit să vedem condițiile în care își desfășoară activitatea copiii”, sunt doar câteva dintre declarațiile părinților îngrijorați pentru sănătatea copiilor lor.

Pe numele firmei care a făcut deratizarea a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, fals și uz de fals și trafic de produse sau substanțe toxice.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×