S-a descoperit substanța otrăvitoare folosită la Timișoara. Incredibil ce au putut să folosească în scara blocului

în Stiri mondene
19/11/2019, 09:29
S-a descoperit substanța otrăvitoare folosită la Timișoara. Incredibil ce au putut să folosească în scara blocului

Otrava pentru șobolani este fără doar și poate principala cauză pentru tragedia de la Timișoara! Între timp și patronul firmei care s-a ocupat de deratizare a fost reținut de Poliție. Astfel, după ce a fost dată alarma, la blocul de pe strada Mioriţa în care locuiau victimele au ajuns mai multe echipaje poliţie şi pompieri, dar și o echipă de specialişti în cercetare chimică, biologică, radiologică, nucleară şi substanţe explozive.

Otrava pentru șobolani, principala cauză pentru tragedia de la Timișoara!

„În urma efectuării primei cercetări chimice, s-a constatat că pe casa scării, între etajele trei şi patru era prezenţă slabă a unei substanţe neurotoxice. S-au verificat alte trei apartamente şi s-au constatat niveluri slabe de substanţe neurotoxice”, a declarat Şeful ISU, Lucian Mihoc. Din păcate, un copil de trei ani şi mama acestuia, dar şi un bebeluș de numai 10 zile, care locuiau pe acelaşi palier și-au pierdut viața în urma evenimentului.

Acum, specialiştii au început  cercetările şi au descoperit la etajele trei şi patru, unde se află şi apartamentele în care locuiau victimele, substanţe neurotoxice. Conform unor surse citate de  pressalert.ro este vorba de  fosfura de aluminiu, care face parte din grupa I de toxicitate, foarte nocivă pentru oameni. Cui toate acestea, autorităţile au refuzat să confirme deocamdată substanţa identificată.

„E de un alt tip decât cel cu care suntem noi obişnuiţi”

Între timp, medicul Mihai Gafencu, specialist în toxicologie pediatrică, a declarat că principala cauză a morţii celor doi copii, de trei ani şi de 10 zile este intoxicarea. „Cauza este mai mult ca sigur un toxic care a contaminat apa sau dacă a fost un toxic care avea efecte prin inhalaţie, putea şi aşa să îi intoxice pe aceşti copii, cel mai mic având zece zile care, pot să bănuiesc, prin vărsătură a făcut o aspiraţie de lapte şi a avut asta ca simptomatologie de bază, dar motivul a fost sigur intoxicaţia”, a declarat acesta.

Doctorul spune că până acum nu a mai avut de+a face cu o asemenea substanţă. „Dacă vorbim de substanţe raticide (n.r. pentru combaterea rozătoarelor), majoritatea sunt substanţe care au ca efect blocarea coagulării sângelui la vietăţile simţite de ele. Acum, această substanţă este diferită. Am sondat coagularea copiilor şi nu asta a fost afectat. Nu au avut tulburări de coagulare aceşti copii. E clar că substanţa este un posibil raticid de un alt tip decât cel cu care suntem noi obişnuiţi”, a mai declarat medicul Mihai Gafencu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×