Alte șapte feline de la Grădina Zoologică din Bronx au fost infectate cu COVID-19

Stefania Băcanu   
în Stiri mondene
23/04/2020, 18:35
Alte șapte feline de la Grădina Zoologică din Bronx au fost infectate cu COVID-19
Șapte feline de la Zoo din Bronx au fost testate pozitiv cu noul coronavirus

Șapte feline de la Grădina Zoologică din Bronx, New York, au fost testate pozitiv cu noul coronavirus. Animalele, care au luat virusul de la un angajat infectat cu COVID-19, au fost deja izolate, pentru a stopa răspândirea virusului.

Mai multe feline de la Zoo din Bronx, testate pozitiv cu noul coronavirus

La începutul lunii aprilie, animalele, trei tigri și trei lei africani, au început să manifeste simptome, la doar câteva zile după ce tigrul malaezian Nadia a fost testat pozoitiv. Ulterior, toate cele șapte feline au fost testate și rezultatul a fost pozitiv.

Potrivit reprezentanților de la Zoo, acestea tușesc, o simptomatologie specifică noului coronavirus. Pe lângă cele șapte feline, un alt tigru, care nu avea niciun simptom, a fost testat pozitiv, potrivit CNN.

Animalele se comportă normal

Felinele au luat virusul de la un angajat al Grădinii Zoologice care a fost infectat cu noul coronavirus, în urmă cu câteva săptămâni. Potrivit angajaților de la Zoo, în ultimele zile, animalele se comportă normal, mănâncă și nu mai tușesc la fel.

Chiar și așa, s-au luat toate măsurile de prevenție pentru ca virusul să nu se mai răspândeacă și la alte animale sau la îngrijitorii lor.

Aproape 4000 de animale, în Grădina Zoologică din Bronx

Grădina Zoologică din Bronx este una dintre cele mai mari grădini zoologice din lume, cu un total de aproape 4000 de animale din aproape 650 de specii, pe o întindere de 107 de hectare.

Pentru unele animale au fost recreate habitatele lor naturale. Unele sunt în cuști mari, altele în spații deschise, cum este Jungle World, Congo Gorilla Forest și Tiger Mountain.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×