Andreea Marin, implicată în lupta cu noul tip de coronavirus: „Fiecare zi e o cursă contra cronometru”! Reacție dură la adresa miniștrilor care nu au sprijinit-o

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
23/04/2020, 15:28
Andreea Marin, implicată în lupta cu noul tip de coronavirus: „Fiecare zi e o cursă contra cronometru”! Reacție dură la adresa miniștrilor care nu au sprijinit-o
Andreea Marin se zbate zi de zi pentru a-i sprijini pe cei aflați în lupta cu epidemia de coronavirus. Sursa foto: Captură Video

Bilanțul deceselor provocate de noul tip de coronavirus pe teritoriul României a ajuns deja la 527 și tinde să capete proporții dramatice pe zi ce trece, mai ales că numărul persoanelor infectate este tot mai mare. Potrivit celor mai recente informații transmise de Grupul de Comunicare Strategică, s-au înregistrat până joi 10.096 de cazuri de îmbolnăvire, iar specialiștii avertizează că ne apropiem cu pași repezi de vârful epidemiei, estimat undeva la sfârșitul lunii aprilie.

Viața Andreei Marin s-a schimbat radical de la izbucnirea epidemiei de coronavirus

În aceste condiții, multe dintre celebritățile autohtone au luat atitudine și au inițiat diverse campanii de strângere de fonduri destinate achiziției echipamentelor de protecție, atât de necesare personalului medical și tuturor celor care se află în linia întâi în lupta cu boala. Printre vedetele implicate activ în această perioadă se numără Andreea Marin, iar eforturile sale nu puteau fi zadarnice, având în vedere voința de fier cu care a fost înzestrată.

Indiferent câte piedici a întâmpinat în calea sa, fosta „Zână a Surprizelor” nu s-a dat bătută nici măcar pentru o secundă, ci a rămas acolo, în lupta cu morile de vânt, mutând munții de una singură, fără niciun ajutor din partea statului. Încrezătoare în forțele proprii, a pornit de la zero și a reușit să pună bazele unor convoaie umanitare patru la număr, cu donații în valoare de 800 de mii de euro pentru cei vulnerabili în fața virusului.

Fosta soție a lui Ștefan Bănică a decis că este momentul să pună pe locul doi viața personală și să se dedice neîncetat persoanelor care ar fi trebuit să primească în primul rând ajutor din partea autorităților. Ei bine, nu s-a întâmplat, acest lucru, iar Andreea a fost acolo pentru ei, prin intermediul fundației „Prețuiește Viața”, pe care a înființat-o în urmă cu 12 ani, din dorința de a ajuta la crearea unei lumi mai bune pentru fetița sa, Violeta, adunând bunuri și donații în bani de la companii și persoane, pe care să le pună apoi la dispoziția celor rămași fără resurse, care probabil nu ar putea supraviețui fără acest ajutor.

Fosta „Zână a Surprizelor” se implică activ în lupta cu epidemia de COVID-19

Fiecare zi e o cursă contra cronometru, mai ales că peste două zile avem cel de-al patrulea convoi umanitar, totul vine la pachet cu mari emoții. A face un convoi înseamnă: a da sute de telefoane, a convinge sponsori că merită să ți se alăture, să doneze, să se organizeze sub coordonarea ta, să depindă de toți cei din grupul astfel creat, deci solidaritate cu oameni pe care abia îi cunoști, să aloce resurse de transport, angajați care să ducă tirurile cu donații în alte colțuri de țară, apoi fiecare convoi înseamnă multe contracte, procese-verbale, avize, certificate de conformitate, achiziții în materiale medicale pe care le facem după zeci de căutări de furnizori, comparații de prețuri, negocieri, din nou contracte și actele aferente, apoi deplasări, filmări, pentru că eu vreau să fie totul clar, transparent, apoi creare zilnică de postări, poze, filme, texte, informații verificate care iau timp, pentru mine înseamnă și transmisiuni live la televiziuni, și interviuri în presa scrisă, și multe altele…

Și uite-așa, dintr-o suflare, v-am spus cea mai lungă frază pe care am formulat-o probabil vreodată. Pare ușor privind lucrurile din afara campaniei, de aceea unii oameni nici nu apreciază, stau doar pe margine și comentează, căci e ușor să fii comentatorul de pe canapea.

Mai greu e să pui umărul zi de zi, fără pauză de weekend, săptămâni la rând, fără a mai avea timp de vreo muncă făcută să-ți aducă un venit… Prea puțini se gândesc profund la culise însă. Dar eu am credința că există Dumnezeu acolo, sus, care le vede și le înțelege pe toate. Și e de ajuns”, a dezvăluit Andreea Marin, într-un interviu acordat pentru unica.ro.

Cât despre miniștrii care au refuzat să-i acorde sprijin în acțiunile sale umanitare, „unul dintre ei și-a dat demisia între timp, de prea multă… competență, probabil. Nu îmi place să fiu dură, dar nu am de ce să mă feresc să spun ce gândesc.

Pe mine politica nu mă interesează, mă feresc de ea, cum se spune, „ca dracu’ de tămâie“. Eu vreau să văd în cei puși acolo să ne conducă oameni care sunt și buni gospodari, care știu să managerieze logic o situație chiar inedită ca asta, nu mă interesează abilitatea lor de a învârti cuvintele astfel încât să ne distragă atenția de la esența problemei. În orice caz, cu mine nu pot reuși. Sunt un om rațional, chiar dacă am și o latură sensibilă, romantică adeseori”, a mai spus fosta prezentatoare TV.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×