Alocațiile copiilor s-ar putea mări de anul viitor! Cât o să primească

Ana Chivu   
în Stiri mondene
11/09/2018, 12:58
Alocațiile copiilor s-ar putea mări de anul viitor! Cât o să primească
Alocatia copiilor de pana la 2 ani va fi de 200 de lei, iar a copiilor de la 2 ani pana la 18 va fi de 150 de lei

Alocațiile copiilor se vor mări, întocmai cum spune noua propunere legislativă. Opoziția a depus un proiec ce vizează toți copiii din România! De asemenea, aceasta va duce modificări serioase la sistemul de alocații. Din anul 2019, potrivit propunerii legislative, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani vor avea alocația de 150 de lei.

Citește și: 17 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001. Video!

Citește și: Horoscopul dragostei, azi 12 septembrie: problemele materiale vă obosesc!

Alocațiile copiilor din 2019

Propunerea legislativă pentru beneficiarii de alocație de anul viitor este de pentru creșterea acesteia. De la 1 ianuarie 2019, copiii cu vârsta de până în 2 ani vor primi alocație lunară de 300 de lei, în timp ce alocația copiilor cu vârste între 2 și 18 ani va fi de 150 de lei. „Propunerea este de majorare a cuantumului alocaţiei cu 50% pentru copiii cu varste cuprinse intre 0-2 ani, care vor beneficia de o alocaţie in valoare de 300 lei si cu 80% pentru copiii cu varste cuprinse intre 2-18 ani, care vor beneficia de o alocaţie in valoare de 150 lei.

Romania se afla, din nefericire, pe ultimul loc in Uniunea Europeana in privinţa cuantumului alocaţiei pentru copii. Daca in majoritatea acestor state alocaţia porneste de la peste 100 de euro, in Romania copiii primesc echivalentul a 18 euro pentru fiecare copil, o suma care nu acopera decat intr-o foarte mica masura necesitaţile unui copil”, a declarat deputatul PNL Robert Sighiartău, inițiatorul întregului proiect.

Alocațiile copiilor cresc

Copii cu vârsta de până în 2 ani vor avea, începând cu anul viitor, 300 de ei alocație lunară, în timp ce cei cu vârste cuprinse între 2 și 18 vor avea 150 pe lună. Guvernul PSD este acela care s-a lăudat încă de la începutul anului 2017 de creșterea alocațiilor copiilor. Creșterea în sine nu d-a produs deocamdata. Alocația a rămas tot 200 de lei pentru copii de sub 2 ani, respectiv 84 de lei lunar pentru cei de la 2 până la 18 ani. Schimbarea măririi alocației se va face de la data 1 ianuarie a anului viitor. Opoziția a demarat un proiect la Camera Deputaților în acest sens. Cuantumul alocației de stat pentru copii se stabilește cu ajutorul raportului cu indicatorul social de referință. În prezent, acesta este în valoare de 500 de lei.

Serviciu alocații copil și indemnizații

În situația în care părinții nu sunt căsătoriți, dar copilul a fost recunoscut, îndeplinirea condițiilor pentru acordarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului se demonstrează cu ajutorul efectuării unei Anchete Sociale.
Program de lucru cu publicul al D.P.C Sector 6:
Luni, Marţi, Joi: 8.00 – 16.30;
Miercuri: 08.00 – 18.30
Vineri: 8.00 -14.00.

Acte pentru alocația de stat pentru copii

Beneficiază de alocație de stat copiii și cetățenilor străini, precum și ai persoanelor fără cetățenie rezidenți/rezidente în România, în condițiile legii, dacă locuiesc împreună cu părinții. Cererile pentru stabilirea alocației de stat pentru copii și actele din care rezultă îndeplinirea condițiilor legale de acordarea a acestui drept se depun și se înregistrează la primăria comunie, orașului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului București. Dreptul ca alocație de stat pentru copii se stabilește, prin deicizie s directorului executiv al agențiilor județene de prestații sociale, începând cu luna următoare a celei care e născut copilul. Plata drepturilor se face începând cu luna care urmează după depunerea cererii, respectiv după două luni de la ziua de naștere a minorului.

  • cerere tip cerere pentru acordarea alocatiei de stat pentru copii;
  • copie CI/BI părinţi – 1 copie xerox pentru mamă şi 1 copie xerox pentru tată;
  • copie si original – certificat de naştere copil;
  • copie si original – livret de familie- actualizat ( se trece copilul în livretul de familie la Oficiul de Stare Civilă;
  • copie hotărâre de încredinţare, dacă este cazul;
  • copie hotărâre de adopţie, dacă este cazul;
  • copie acte reşedinţă, în cazul în care unul dintre părinti sau ambii are/au reşedinţa într-una dintre tările U.E;
  • extras de cont pe numele titularului, dacă alocaţia se va vira într-un cont bancar
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×