17 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001. Video!

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
11/09/2018, 11:51
17 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001. Video! GALERIE FOTO
Imagini de la tragicul eveniment din 11 septembrie 2001

Se împlinesc 17 ani de la atentatele din New York. În urma evenimentului tragic au fost răniți peste 6.000 de oameni, alți 2.996 de victime și alți 19 tetoriști au încetat din viața la acea zi. Data de 11 septembrie 2001 a rămas în istorie din cauza atacurilor teroriștilor. Numărul victimelor este și acum șocant!

Atentatele de la 11 septembrie

Imagini de la tragicul eveniment din 11 septembrie 2001
Atacurile teroriste din Statele Unite

Totul s-a întâmplat în New York City, Arlinghton Country, Virginia, Shanksville, Pennsylvania. În acea zi de 11 septembrie, teroriștii au preluat controlul avioanelor, prăbușind două dintre ele în Turnurile Gemene ale Word Trade Center din New York. O serie de atacuri sinucigașe coordonate de Al-Qaeda împotriva Statelor Unite au adus moartea a peste 2.996 de oameni. 19 teroriști din controlul șui Al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale de pasageri. Aceștia au preăbușit ambele clădiri în decurs a două ore.

 17 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001. Video! (2)
Atentatele celor 19 teroristi din Satele Unite

De asemenea, terorișii au prăbușit un al trilea avion în clădirea Pentagon din Arlinghton, Virginia, lângă Washington, D.C. A patra aeronavă s-a prăbușit pe o câmpie de lândă Shanksville, îmtr-o zonă rurală a statului Pennsylvania. Pasagerii și membrii echipajului au încercat să recâștige controlul avionului, dar fără noroc. Nu au existat supraviețuitori ai niciunuia dintre zboruri. Distrugerea spațiilor de birouri în valoare de miliarde de dolari a cauzat pagube serioase economiei districtului Lower Manhattan.

Atacurile din 11 septembrie 2001

Atentatele din 11 septembrie au avut loc de dimineață. Evenimentul șocant s-a petrecut între orele 8:46 am și 10:28. 19 teroriști au deturnat 4 avioane comerciale care se deplasau către San Francisco și Los Angeles de la Boston, Newark, și Washington, D.C. În timpul deturnării avioanelor, teroriștii au folosit armele pentru a înjunghia și/sau ucide piloții de avion, stewarzi și pasageri. În zborul 93 United Airlines, cutiile negre au arătat că echipajul și pasagerii au încercat să preia controul avionului de la teroriști după ce au aflat prin telefon că alte avioane deturnate similar se prăbușiseră în clădiri în aceeași dimineață.

Victime, septembrie 2001

17 ani de la atentatele din 11 septembrie 2001. Video! (5)
Victimele după atacurile teroriste

2.996 de oameni și-au pierdut viața în urma atacurilor din, inclusiv sinucigașii teroriști, 246 de oameni aflați în cele patru avioane, nimeni nu a supraviețuit zborurilor. 2.603 în New York în clădiri și la sol, și alți 125 la Pentagon. Toți cei declarați decedați erau civili, în afaă de 343 de pompieri, 72 de ofițeri de aplicare a legii, 55 de militari. Peste 90 de țări și-au pierdut cetățeni în atacurile de la World Trade Center.

17 ani de la Atentatele teroriștilor
Victimele tragicului eveniment de pe 11 septembrie 2001

Teroriștii din 11 septembrie

FBI a reușit să afle numele și datele personale ale piloților și teroriștilor suspecți. Bagajele lui Mohamed Atta, care nu au prins legătura de la zborul dinspre Portland la zborul 11, conțineau documente ce au relevat identitățile tuturor celor 19 teroriști. Mohamed Atta era liderul celor 19 teroriși care au omorât atâtea suflete.

Citește și: Cum mai arată Ileana Lazariuc! Am surprins-o în oraș pe nora lui Ion Țiriac!

Citește și: Ciprian Tapota dezminte relația cu fosta lui soție, Maria Constantin! ”Nu suport să stau lângă această femeie”

Al-Qaeda

Originile lui pot fi găsite în 1979 când URSS a invadat Afganistanul. La scurt timp după invazie, Osama bin Laden a călătorit în Afanistan unde, cu ajutorul guvernului american, a ajutat la organizarea mujahenidinilor arabi. Atunci a înființat organizația Maktab-al-Khidamat de rezistență antisovietică. În anul 1989, după ce armata sovietică s-a retras, MAK s-a transformat într-o „forță de reacție rapidă”. Atacurile de la 11 septembrie 2001 au fost din parte lui Khalid Sheikh Mohammes, care i-a prezentat defapt ideea lui Osama bin Laden. Bin Laden a negat inițial, dar a recunoscut mai apoi implicarea în tragicul eveniment. Două casete găsite în case părăsite ajută convingerea tuturor că Bin Laden este vinovat. La 27 dece,brie 2001, a fost publicată a doua casetă, cea mai incriminatorie, ăn care bin Laden spune: „Terorismul împotriva Americii merită laude deoarece este un răspuns la nedreptate, cu scopul de a forța America să nu mai susțină Israelul, care ne omoară oamenii. Noi suntem liberi…și vrem să recâștigăm libertatea națiunii noastre. Fiindcă voi ne subminați securitatea noastră, și noi v-o subminăm pe a voastră.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×