Frigiderul este una dintre cele mai ingenioase invenții ale omului! Până să apară frigiderul, oamenii erau nevoiți să gătească zilnic și să consume în aceeași zi mâncarea respectivă, mai ales în zilele toride de vară. Tindem să punem la frigider însă și alimente care nu își au locul acolo, care se deteriorează rapid sau care chiar se pot întoarce împotriva noastră și ne pot îmbolnăvi!
Alimente care nu au ce căuta în frigider:
Cartofii devin granuloși
Cartofii nu se pun în niciun caz in frigider, amidonul din ei transformandu-se in zahar si schimbandu-le considerabil textura. Rezultatul este ca la pregatirea termica devin granulosi. Exista totusi doua exceptii: cartofii noi, care se pot pastra doua-trei zile la rece, si cei dulci.
Citește și Au furat mașina cu alimente pentru pomană! Ce s-a întâmplat cu doi tineri din Botoșani
Citește și A slăbit 70 de kilograme după ce a eliminat patru alimente din dieta sa
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere
Ceapa mucegăiește
Este foarte important sa nu depozitezi ceapa în frigider, pentru ca frigul o înmoaie si, din cauza umiditatii, Incepe sa se mucegaiasca, alterand gustul si altor alimente din frigider.
Pâinea se întărește
Ca să-i prelungeșsti valabilitatea, nu ține pâinea în frigider. Este o solutie, într-adevar, dar nu cea mai bună, deoarece își pierde din frăgezime. Dacă totuși vrei să îi prelungeti viața, înfășoară pâinea într-o bucată de pânză sau prosop.
Usturoiul
Credeți sau nu, plasarea usturoiului în frigider îi va provoca, de fapt, înmugurirea. De aemenea, s-ar putea să mucegăiască și chiar să capete o textură cauciucată. În plus, în interiorul frigiderului, aspectul usturoiului se va schimba foarte puțin. Aceasta înseamnă că nu vei putea să-ți dai seama dacă mai poate fi consumat doar în momentul în care vei dori să îl cureți.
Bananele putrezesc
Bananele își păstrează mai bine sustanțele nutritive în afara combinei frigorifice. Mai exact, cu toate că temperaturile scăzute încetinesc procesul de maturare a bananelor, în tot acest timp umezeala și întunericul frigiderului nu vor face altceva decât să faciliteze putrezirea.
Mierea nu se strică
Mierea nu se strică, deci nu ai niciun motiv să o ții la frigider. Aceasta rezistă și câțiva ani la temperatura camerei, cu condiția să fie păstrată într-un borcan închis ermetic și ferit de lumină.