Alimente care nu au ce căuta în frigider! Scoate-le imediat!
Cartofii nu se pun în niciun caz in frigider, amidonul din ei transformandu-se in zahar si schimbandu-le considerabil textura. Rezultatul este ca la pregatirea termica devin granulosi. Exista totusi doua exceptii: cartofii noi, care se pot pastra doua-trei zile la rece, si cei dulci.
Credeți sau nu, plasarea usturoiului în frigider îi va provoca, de fapt, înmugurirea. De aemenea, s-ar putea să mucegăiască și chiar să capete o textură cauciucată. În plus, în interiorul frigiderului, aspectul usturoiului se va schimba foarte puțin. Aceasta înseamnă că nu vei putea să-ți dai seama dacă mai poate fi consumat doar în momentul în care vei dori să îl cureți.
Mierea nu se strică, deci nu ai niciun motiv să o ții la frigider. Aceasta rezistă și câțiva ani la temperatura camerei, cu condiția să fie păstrată într-un borcan închis ermetic și ferit de lumină.
Ca să-i prelungeșsti valabilitatea, nu ține pâinea în frigider. Este o solutie, într-adevar, dar nu cea mai bună, deoarece își pierde din frăgezime. Dacă totuși vrei să îi prelungeti viața, înfășoară pâinea într-o bucată de pânză sau prosop.
Bananele își păstrează mai bine sustanțele nutritive în afara combinei frigorifice. Mai exact, cu toate că temperaturile scăzute încetinesc procesul de maturare a bananelor, în tot acest timp umezeala și întunericul frigiderului nu vor face altceva decât să faciliteze putrezirea.
Este foarte important sa nu depozitezi ceapa în frigider, pentru ca frigul o înmoaie si, din cauza umiditatii, Incepe sa se mucegaiasca, alterand gustul si altor alimente din frigider.