Alertă! Un deținut a evadat la Constanța. Bărbatul este căutat de polițiști

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
11/12/2019, 14:28
Alertă! Un deținut a evadat la Constanța. Bărbatul este căutat de polițiști GALERIE FOTO
Un deținut a evadat de la un punct de lucru din Constanța. Sursa foto: digi24.ro

Un bărbat în vârstă de 25 de ani a evadat miercuri, 11 decembrie, dintr-un punct de lucru aflat pe raza localității Constanța. Deținutul era închis pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și avea de ispășit o pedeapsă de peste patru ani.

Un bărbat a evadat dintr-un punct de lucru din Constanța

Un deținut condamnat la patru ani și patru luni de închisoare a evadat dintr-un punct de lucru din orașul Constanța. Vulpe Dumitru Daniel, în vârstă de 25 de ani, a ajuns în spatele gratiilor după ce a condus pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Deținutul care a evadat miercuri, 11 decembrie, este din comuna Fântânele, județul Constanța și beneficia de un regim semideschis, dar în momentul în care va fi găsit soarta sa se va schimba. Bărbatul riscă o pedeaspă suplimentară de încă trei ani închisoare.

În momentul în care a fugit din punctul de lucru unde era arondat deținutul purta o geacă neagră și pantaloni de culoare gri.

Deținutul a ajuns la închisoare după ce a condus băut

„Miercuri, 11.12.2019, în jurul orei  12.00, s-a constatat că deţinutul Vulpe Dumitru Daniel, în vârstă de 25 de ani, condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani şi 4 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (336 NCP). 

Deținutul era clasificat în regim semideschis, a părăsit un punct de lucru aflat pe raza localităţii Constanţa”, a transmis Administraţia Naţională a Penitenciarelor, potrivit romaniatv.net.

În vederea capturării deținutului s-au mobilizat mai multe forțe de ordine și s-au dispus măsurile specifice. Prin urmare, au fost sesizate mai multe inspectorate printre care se numără Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, Inspectoratul General al Poliţiei Române și Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

În plus, a fost alarmat și personalul penitenciarului unde bărbatul era închis. Mai multe echipe din personalul unității au plecat în căutarea bărbatului din Constanța.

„Fapta în cauză este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani”, a mai transmis ANP.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×