Cei trei români din Republica Dominicană suspectați de coronavirus ar fi ieșit negativ la teste / UPDATE

Cristiana Astefanoaiei    Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
29/02/2020, 13:46
Cei trei români din Republica Dominicană suspectați de coronavirus ar fi ieșit negativ la teste / UPDATE GALERIE FOTO
Alți trei români ar putea fi diagnosticați cu coronavirus. Sursa foto - ong Hyun Kim / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

A devenit oficial! Alți trei români ar putea fi infectați cu coronavirus. Aceștia locuiesc în Republica Dominicană. Ministerul Afacerilor Externe spune că a luat deja legătura cu consulatul României din zonă pentru a vedea exact care este situația.

UPDATE, ora 13.47: Rezultatele testelor de coronavirus au ieșit negative în cazul celor 3 români, relatează presa dominicană, citând ministerul Sănătății din această țară.


Știre inițială / Trei români din Republica Dominicană ar putea fi infectați cu coronavirus

„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Bogota (acreditată și pentru Republica Dominicană) și al Consulatului Onorific al României în Republica Dominicană, a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale.

Totul a fost făcut în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la cetățenia și situația persoanelor aflate sub supraveghere medicală în Republica Dominicană, ca urmare a unor suspiciuni de infectare cu COVID-19.

Anunț oficial făcut de MAE

Potrivit datelor obținute, trei cetățeni români sunt internați în vederea efectuării testelor medicale pentru stabilirea unei eventuale infecții cu COVID-19.

Ambasada României la Bogota menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune”, transmite MAinisterul afacerilor Externe.

Dacă rezultatul analizelor este unul pozitiv, atunci România ajunge la 6 cazuri de coronavirus. Trei pe teritoriul țării și alte trei pentru cetățeni români domiciliați într-o altă țară.

Vă readucem aminte că România are cazuri confirmate de infecție cu coronavirus. După prima situație de la Gorj, depistată la mijlocul săptămânii, alte două au fost oficializate vineri.

Primul pacient din România infectat cu coronavirus a fost testat din nou vineri iar rezultatul a fost negativ. Ar putea pleca acasă dacă și a doua testare revine cu același rezultat

Un bărbat din Maramureș s-a întors din Italia pe 25 februarie și a călătorit în afara zonelor din Italia unde este carantină, potrivit secretarului de stat Nelu Tătaru. El s-a prezentat la medic și în Italia, însă a primit tratament pentru simptomele unei infecții respiratorii și a fost lăsat să plece acasă.

În România, el s-a prezentat din nou la medic, cu stări febrile, și în cele din urmă a fost testat pentru coronavirus. O altă femeie din Timiș a fost diagnosticată și ea cu coronavirus.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×