Alertă! Restricții de circulație în Ungaria. Ce autovehicule au primit INTERZIS timp de 2 zile

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
14/03/2019, 16:22
Alertă! Restricții de circulație în Ungaria. Ce autovehicule au primit INTERZIS timp de 2 zile GALERIE FOTO
Alertă! Restricții de circulație în Ungaria

Alertă! Autoritățile de frontieră din Ungaria au impus restricții de circulație pentru camioanele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, pentru zilele de vineri și duminică (15 și 17 martie). Pentru a fluidiza traficul la intrarea în țara vecină după ridicarea restricției, autoritățile române vor lua măsuri speciale.

Alertă! Restricții de circulație în Ungaria

Autoritățile din Ungaria le-au transmis celor din România că începând de joi seara, de la ora 23:00 (ora României) și până vineri, la ora 23:00, pe teritoriul țării vecine va fi restricționată circulația autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. „Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că data de 15 martie (Ziua Maghiarilor de Pretutindeni – n.r.) este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare”, precizează Poliția de Frontieră Arad într-un comunicat de presă.

Aceeași restricție va fi aplicată și începând de sâmbătă seara, de la ora 23:00, până duminică seara la aceeași oră. În acest interval, șoferii de TIR vor fi obligați să staţioneze în parcările special amenajate de pe teritoriul României. Restricția nu se aplică pentru mijloacele de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile sau supuse unui anumit regim de temperatură.

Restricțiile se aplică pentru camioanele de peste 7,5 tone
Restricțiile se aplică pentru camioanele de peste 7,5 tone

Camioanele de mare tonaj au primit interzis timp de 2 zile

„Precizăm faptul că în aceste intervale de timp, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale. Autorităţile de frontieră din cele două state vor ţine permanent legătura, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricţiilor de circulaţie pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfăşoare operativ”, anunță Poliția de Frontieră Arad.

Personalul de control de la graniță va fi suplimentat după expirarea restricțiilor, pentru a fluidiza traficul rutier, iar arterele de ieșire din țară vor fi folosite la capacitate maximă. Chiar și în aceste condiții, este de așteptat ca la punctele de ieșire să se formeze cozi imense de TIR-uri.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×