Alertă! Prognoza meteo pentru următoarele trei zile. Vreme de coșmar în România: vin ninsorile

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
29/11/2019, 11:42
Alertă! Prognoza meteo pentru următoarele trei zile. Vreme de coșmar în România: vin ninsorile GALERIE FOTO
Ninsorile își fac apariția în România. Sursa foto - facebook

Se schimbă vremea în weekend! Prognoza meteo pentru următoarele trei zile aduce o vreme de coșmar în România. Vineri avem temperaturi frumoase, însă, încet, dar sigur apar ploile frecvent în vestul, nord-vestul și centrul țării. În rest, zărim puțin soarele și o să picure trecător, iar maximele pleacă de la 8 grade în depresiuni și ating 16 grade în Lunca Dunării. În Dobrogea și Bărăgan este cam înnorat, vin și câțiva stropi de ploaie, dar apare trecător și soarele. Temperaturile mai cresc puțin. Va fi neobișnuit de cald pentru final de noiembrie și se vor atinge în jur de 15…16 grade.

Se schimbă vremea în weekend!

Se încălzește și în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Temperaturile ajung pe la 14…15 grade, dar atmosfera va fi cam mohorâtă și o să plouă slab, din când în când. Vreme caldă găsim și în nordul Moldovei și în Bucovina. Cerul rămâne acoperit de nori. Apar și ceva condiții de ploaie, iar maximele, în creștere față de ziua trecută, depășesc pragul de 10 grade. Și în nordul Transilvaniei și în Maramureș va fi mai cald decât în mod obișnuit, însă vom avea vreme cam neplăcută, cu ploi pe suprafețe mari.

Ploile continuă și în ținuturile vestice, însă la capitolul temperaturi stăm destul de bine, deocamdată. Pe la amiază se vor înregistra în jur de 13…14 grade. Și în Transilvania avem vreme închisă, ploi frecvente și temperaturi peste limitele normale. La munte se întețește vântul, iar după lăsarea nopții, în zonele de creastă, apare lapovița. În zona Olteniei găsim vreme caldă, înnorări persistente și câteva reprize de ploaie. Temperaturile, în creștere față de joi, ajung la valori mai potrivite pentru luna octombrie.

Vremea la munte și la București

Cald va fi și în ținuturile sudice, iar prin Lunca Dunării se vor atinge chiar și 16 grade. Atmosfera va fi schimbătoare, cu 2…3 stropi de ploaie la începutul zilei și un pic de soare mai târziu. Vremea se menține caldă și în zona Capitalei. Norii persistă dimineață, dar e puțin probabil să plouă. Apoi vântul devine activ, apare soarele și maxima ajunge la 12…13 grade. La noapte vor fi condiții de ceață și temperatura va coborî până la 5 grade. La munte o să plouă aproape peste tot. Se întețește și vântul, iar în zona montană înaltă va sufla cu 70 km/h. Peste noapte în masivele nordice și pe crestele Carpaților Meridionali apare lapovița.

Trebuie specificat că de sâmbătă se răcește vremea. Temperaturile ajung la normal în jumătatea nordică, pe unde mai vin câteva ploi slabe. În sud și sud-est găsim vreme mai bună și va fi mai cald decât în mod obișnuit. Duminică, aerul rece cuprinde toată țara. Dimineață, în sud și centru mai apar ceva înnorări, iar prin Muntenia sunt condiții de lapoviță, apoi soarele se arată peste tot, dar în noaptea următoare, prin vest, nord și centru se așteaptă un pic de lapoviță sau ninsoare. Luni avem o zi tare neplăcută, cu precipitații mai consistente în vest, nord și în centru. Ploile se transformă treptat în lapoviță și ninsoare. Local se va depune strat de zăpadă, iar la munte va fi viscol.

La București, sâmbătă o să fie cald, dar vom avea atmosferă schimbătoare, vânt activ și s-ar putea să picure trecător. Duminică însă, vremea se răcește. Dimineață mai sunt ceva condiții de burniță sau ploaie. Maxima se oprește pe la 6 grade, iar noaptea se ating minus 2 grade. Luni temperaturile cresc ușor. Ziua începe cu soare, apoi se adună norii, iar în noaptea următoare se întorc ploile. În schimb, la munte, sâmbătă, temperaturile scad, mai cu seamă în masivele nordice. Norii persistă și mai vin ceva precipitații, îndeosebi în Carpații Orientali. La început va ploua, dar treptat vor domina ninsorile. Duminică apare soarele, dar se face mai frig. Dimineață, în Carpații Meridionali e posibili să fulguiască, iar noaptea în masivele vestice se așteaptă lapoviță. Luni o să avem o zi neplăcută și rece. La început se anunță lapoviță și polei, apoi o să ningă destul de serios. Se va depune strat de zăpadă, iar vântul va viscoli ninsoarea.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×