ALERTĂ! Pacientă cu coronavirus a făcut stop cardio-respirator. A fost transferată la spitalul din Iași

în Stiri mondene
21/03/2020, 19:06
ALERTĂ! Pacientă cu coronavirus a făcut stop cardio-respirator. A fost transferată la spitalul din Iași GALERIE FOTO
Pacienta este transferată de urgență la SPitalul din Iași. Sursa foto - hepta.ro

O pacientă diagnosticată cu coronavirus a făcut stop cardio-respirator. Aceasta era internată la Spitalul din Suceava. Între timp, medicii de acolo au luat decizia să o transfere de urgență la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, potrivit celor de la hotnews.ro.

Pacientă cu coronavirus a făcut stop cardio-respirator.

Conform sursei citate, este vorba despre o femeie în vârstă de 64 de ani, cu probleme cardiace, care ar fi venit recent din Dubai.

Anunțul a fost confirmat de medicul Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași. Medicul a precizat că pacienta este în stare gravă și era deja internată la secția de Terapie Intensivă.

A fost transferată la spitalul din Iași

Bilanțul infectărilor cu coronavirus în România a ajuns la 367, raportarea oficială de sâmbătă anunțând alte 59 de noi cazuri, marcând astfel ziua cu cele mai multe îmbolnăviri din țara noastră de la începutul crizei epidemiologice.

Potrivit informării făcute sâmbătă, la ora 13, de Grupul de Comunicare strategică, din totalul pacienților, 52 sunt deja vindecați și externați.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan, a declarat la Digi24 că numărul crescut de infectări cu coronavirus din ultimele 24 de ore reprezintă un semnal de alarmă şi că transmiterea intracomunitară este o realitate.

De asemenea, el a explicat că persoanele cele mai expuse sunt cele peste 70 de ani şi că se pune problema posibilităţii izolării lor la domiciliu.

„Acest salt faţă de ziua de ieri e un element de alarmă, interesează rata cu care numărul infectaţilor creşte, pentru a putea face o previziune şi pentru a se urmări ce se poate întâmpla.

Dacă creşterile de 15 – 20 cazuri s-au menţinut constante până acum, o creştere de 60 de cazuri arată o tendinţă de a se augmenta fenomenul, ceea ce nu e de bun augur. Să sperăm că această situaţie nu va fi extrem de dinamică”, a declarat secretarul de stat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×