Sezonul de schi din Austria ar fi contribuit decisiv la răspândirea coronavirus: „Lăcomia a avut prioritate”

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
21/03/2020, 17:47
Sezonul de schi din Austria ar fi contribuit decisiv la răspândirea coronavirus: „Lăcomia a avut prioritate”
Tirol, Austria, epicentrul epidemiei de coronavirus

Coronavirus ar fi ajuns să fie o problemă reală în Europa din cauza sezonului de schi din Austria, sunt de părere jurnaliștii de la politico.eu.

Tirolul, inima focarului de infecție

Conform sursei citate, landul Tirol a găzduit câteva milioane de oameni în luna februarie, fix în momentul în care coronavirus făcea ravagii în China.

Un argument prezentat ar fi numărul mare de îmbolnăviți norvegieni sosiți din Austria. Conform autorităților de sănătate scandinave, 40% dintre cazurile de COVID-19 au originat din Austria. Pe lângă Tirol, ar mai exista un focar de infecție în Ischlg.

Publicația austriacă Der Standard l-a criticat pe Sebastian Kurz pentru că nu a închis mai devreme stațiunea Tirol. „Lăcomia a avut prioritate în faţa responsabilităţii pentru sănătatea comunităţii şi a oaspeţilor”, au punctat jurnaliștii austrieci.

Conform Digi24, primii infectați cu coronavirus în Tirol au fost depistați pe 1 martie. 15 cetățeni din Islanda au sosit cu un avion din Munchen, după ce înainte au fost la schi în Ischgl. Desigur, turiștii au tranzitat și Italia, țara cea mai afectată de COVID-19 în prezent.

Conform sursei citate, islandezii i-ar fi avertizat pe austrieci de pericolul real pe care îl reprezintă coronavirus, însă au fost ignorați.

În căutarea pacientului ZERO

Momentan, pacientul zero din Europa nu a fost identificat de către autorități. Vorbim despre acel individ care a fost primul infectat cu coronavirus. Italienii, de exemplu, bănuiesc că ar fi vorba de un cetățean german care ar fi avut legături de lucru cu China și Italia. Momentan, teoria că întreaga epidemie ar fi pornit din Germania, în special din Bavaria, prinde tot mai mult teren.

  • 2,814 cazuri de coronavirus au fost înregistrate în Austria
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×