Alertă în Bucureşti! S-a accesat ilegal sistemul de semaforizare

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
29/12/2018, 21:51
Alertă în Bucureşti! S-a accesat ilegal sistemul de semaforizare GALERIE FOTO
Alertă în Bucureşti, după ce s-a accesat ilegal sistemul de semaforizare

Primăria Capitalei acuză că s-a accesat ilegal sistemul de semaforizare din Bucureşti. Într-un comunicat publicat acum reprezentanţii PMB avertizează asupra consecinţelor grave care ar putea apărea dacă acest lucru se va mai întâmpla din nou pe viitor şi face apel la persoanele responsabile de acest lucru să nu mai repete incidentul:

”Reprezentanții Companiei Municipale Management Trafic București S.A., în calitate de operatori ai sistemului de semaforizare din Capitală, au depus astăzi o plângere penală după ce ieri și astăzi (28 și 29 decembrie 2018) au avut loc accesări ilegale ale echipamentelor, cu potențiale consecințe deosebit de grave. Mai exact, s-a constatat că au fost deschise dulapurile care conțin automatele de dirijare dintr-o intersecție (deși acestea au sisteme de siguranță) și au fost introduse alte diagrame decât cele autorizate (care stabilesc timpii pentru culorile roșu și verde ale semafoarelor și trecerilor de pietoni).

Alertă în Bucureşti, după ce s-au accesat ilegal semafoarele

Dacă echipele de intervenție ale Companiei Municipale Management Trafic București S.A. nu interveneau cu promptitudine exista un risc ridicat de producere a unor accidente rutiere deosebit de grave (de exemplu, semafoarele puteau afișa culoarea verde din toate direcțiile).

După prima accesare a dispozitivului trecerii de pietoni din fața Policlinicii Titan, din data de 28 decembrie, situația a fost remediată rapid iar sistemul a fost verificat din punct de vedere tehnic, fiind exclusă varianta unei erori.

Astăzi, 29 decembrie, a avut loc o nouă accesare, în același loc, iar semaforul trecerii de pietoni, în loc să urmeze ciclul de culori roșu-verde, a rămas blocat pe culoarea galbenă intermitent. Menționăm faptul că, din punct de vedere tehnic, doar persoane specializate, care au cunoștințele și echipamentele necesare pot să acceseze automatele de dirijare și să modifice diagramele.

Semafor din Bucuresti in intersectie blocată
Semafor din Bucuresti in intersectie blocată

În zona Policlinicii Titan există mai multe camere de supraveghere și în aceste momente se lucrează la identificarea persoanelor care au intervenit la echipamente. Atragem atenția că asemenea acțiuni sunt ilegale și pot avea consecințe deosebit de grave asupra circulației automobilelor și siguranței pietonilor.

Considerăm că, în cazul în care organele abilitate vor constata că a fost vorba despre acte de sabotaj, țintele fiind Primăria Capitalei şi companiile municipale, nicio miză nu poate justifica discreditarea unor instituții cu prețul unor vieţi omeneşti”, se spune într-un comunicat al Primăriei

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×