ALERTĂ în Mexic! Cutremur major resimțit și în capitală! Seismul a fost înregistrat cu 5,6 grade pe scara Richter

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
17/01/2020, 08:26
ALERTĂ în Mexic! Cutremur major resimțit și în capitală! Seismul a fost înregistrat cu 5,6 grade pe scara Richter GALERIE FOTO
Cutremur în zona Vrancea. Un seism cu magnitudinea de 3,3 pe Richter s-a produs miercuri

Cutremur major resimțit și în capitala Mexicului! Mai exact, seismul cu magnitudinea de 5,6 grade pe scara Richter s-a produs în statul Oaxaca din sudul Mexicului.

Cutremur major resimțit și în capitala Mexicului!

Cutremurul a fost anunţat de Centrul Seismologic Naţional din această ţară. Interesant este că seismul a fost atât de puternic încât s-a simţit şi în capitala ţării, Ciudad de Mexico.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Potrivit primelor informaţii, nu au fost înregistrate până în acest moment victime sau pagube materiale.

Seismul a fost înregistrat cu 5,6 grade pe scara Richter

Nu este primul seism puternic petrecut în această zonă. Vă readucem aminte că în urmă cu aproximativ 3 ani de zile, un cutremur cu magnitudinea de 6,2 a zguduit provincia mexicană Oaxaca.

Seismul a pornit atunci sirenele de avertizare mai ales că se petrecea la patru zile distanță după un cutremur devastator din metropola Ciudad de Mexico. De asemenea, şeful executivului din capitala mexicană a cerut reactivarea protocoalelor de urgenţă în urma seismului.

Potrivit autorităţii seismologice mexicane, cutremurul a avut loc la o adâncime de 10 kilometri, în vreme ce epicentrul este situat la doar 12 kilometri nord de Ciudad de Ixtepec. Încă de la primele ore ale dimineţii, experţii au înregistrat patru seisme cu magnitudini de la 4.1 până la 5.8 grade pe scara Richter în partea sudică a statului mexican Oaxaca.

US Geological Survey a înregistrat trei cutremure în largul localităţii mexicane Paredon, situată în apropiere de graniţa dintre statele Oaxaca şi Chiapas. Cel mai puternic dintre acestea a atins 5,8 grade pe scara Richter şi s-a produs la o adâncime de 74,2 kilometri în largul Golfului Tehuantepec.

Situaţia era atunci una dificilă pentru că autorităţile mexicane încearcau să gestioneze distrugerile lăsate în urmă de un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade, care lovise la începutul săptămânii capitala Ciudad de Mexico.

Bilanţul a ajuns la 237 de morţi, după ce mai multe clădiri s-au prăbuşit în urma seismului  din capitala Mexicului.

 

 

Închide ×