Cutremur cu magnitudinea de 3,7 pe scara Richter în Vrancea, produs azi

Dan Suta  
înStiri de ultima ora
13/01/2020, 14:07
Cutremur cu magnitudinea de 3,7 pe scara Richter în Vrancea, produs azi
Cutremur de 3,7 grade pe scara Richter în Vrancea. Sursa foto: Google Maps

Un cutremur cu magnitudinea de 3,7 grade pe scara Richter s-a produs azi în zona Vrancea, în jurul orei 12:54. Cutremurul a fost unul de adâncime, produs la o profunzime de 136 de kilometri, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului.

Cutremur de aproape patru grade pe scara Richter în zona seismică Vrancea

Seismul este inclus în activitatea tectonică normală pentru această regiune, cea mai intensă din România. Adâncimea mare la care s-a produs cutremurul a făcut ca acesta să nu fie resimțit.

Epicentrul mișcării pământului a fost aproape de localitățile Brașov, 77 de kilometri distanță, Ploiești, 92 de kilometri, Bacău, 101 kilometri, Galați, 115 kilometri, Brăila, 117 kilometri, București, 143 de kilometri și Sibiu, 190 de kilometri.

Un alt cutremur, de 3,2 produs pe 5 ianuarie 2020

Un alt cutremur semnificativ s-a produs recent în Vrancea, de 3,2 pe scara Richter. Mai exact, primul seism din anul 2020 a avut loc la data de 5 ianuarie.

Cel mai mare cutremur din ultimii  ani s-a produs pe 28 octombrie 2018. Acel seism a avut o magnitudine îngrijorătoare, de 5,8 grade pe scara Richter, însă nu a produs pagube sau victime.

Instituția care monitorizează seismele din România este INCDFP, care oferă informații și despre producerile cutremurelor din zona balcanică și de est a Europei.

„În luna februarie a anului 1977 a luat fiinţă Centrul pentru Fizică Pământului (CFP) prin comasarea Departamentului de Seismologie din cadrul Institutului de Geologie şi Geofizică al României cu laboratorul de Geodinamică din cadrul Academiei Române”, se arată pe site-ul instituției.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×