Un cutremur cu magnitudinea de 3,7 grade pe scara Richter s-a produs azi în zona Vrancea, în jurul orei 12:54. Cutremurul a fost unul de adâncime, produs la o profunzime de 136 de kilometri, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului.
Cutremur de aproape patru grade pe scara Richter în zona seismică Vrancea
Seismul este inclus în activitatea tectonică normală pentru această regiune, cea mai intensă din România. Adâncimea mare la care s-a produs cutremurul a făcut ca acesta să nu fie resimțit.
Epicentrul mișcării pământului a fost aproape de localitățile Brașov, 77 de kilometri distanță, Ploiești, 92 de kilometri, Bacău, 101 kilometri, Galați, 115 kilometri, Brăila, 117 kilometri, București, 143 de kilometri și Sibiu, 190 de kilometri.
Un alt cutremur, de 3,2 produs pe 5 ianuarie 2020
Un alt cutremur semnificativ s-a produs recent în Vrancea, de 3,2 pe scara Richter. Mai exact, primul seism din anul 2020 a avut loc la data de 5 ianuarie.
Cel mai mare cutremur din ultimii ani s-a produs pe 28 octombrie 2018. Acel seism a avut o magnitudine îngrijorătoare, de 5,8 grade pe scara Richter, însă nu a produs pagube sau victime.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
Instituția care monitorizează seismele din România este INCDFP, care oferă informații și despre producerile cutremurelor din zona balcanică și de est a Europei.
„În luna februarie a anului 1977 a luat fiinţă Centrul pentru Fizică Pământului (CFP) prin comasarea Departamentului de Seismologie din cadrul Institutului de Geologie şi Geofizică al României cu laboratorul de Geodinamică din cadrul Academiei Române”, se arată pe site-ul instituției.