Cutremur de 3,2 grade pe scara Richter în zona Vrancea. Seismul, produs aproape de Covasna și Onești

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
05/01/2020, 08:30
Cutremur de 3,2 grade pe scara Richter în zona Vrancea. Seismul, produs aproape de Covasna și Onești
Cutremur cu magnitudinea de 3,4 pe scara Richter în Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs în zona Vrancea azi dimineață, informează Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremur de 3,2 grade azi dimineață

Seismul nu a provocat pagube și nu a fost resimțit nici măcar de vrânceni, dată fiind adâncimea considerabilă. căci acesta s-a produs la o profunzime de 99 de kilometri.

Cutremurul a avut loc la ora 04:58, ora României, în județul Vrancea, în cea mai activă zonă din punct de vedere seismic.

Mărmureanu, despre marele cutremur

Pământul s-a mișcat în apropiere de Nehoiu, Covasna, Slănic Moldova, Odobești și Onești.

Cel mai mare cutremur din ultimii zece ani s-a produs pe 28 octombrie 2018 și a avut o intensitate de 5,8 grade pe Richter.

„Discutăm de cutremur mare din 2040. Ce rost mai au aceste nimicuri? Am observat că există cutremure la 37 – 38 de ani, altele sunt la 65, altele la 100 de ani”, a spus recent seismologul Gheorghe Mărmureanu.

„Ciclul nou care a început în 1940, a fost acum 37, ar trebui să fie ori 64, că 38 a trecut, 64, 65. Viitorul mare cutremur va prinde sudul Moldovei, partea de răsărit a Munteniei, Dobrogea ceva către Kiev”, a completat fizicianul.

„Bineînțeles. Se pot produce cutremure de 10 grade, de altfel au existat în istorie astfel de seisme. Puțină lume știe că scara de intensitate a cutremurelor a fost stabilită după numărul de morți și de răniți”, a spus acum ceva timp specialistul.

„Acesta este criteriul. S-a observat că la un cutremur mai mare, să zicem de 7-8 grade, există mai multe victime, și tot așa”, a mai spus Mărmureanu.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×