Un cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a produs în România! Mai exact, seismul a avut loc duminică dimineaţa, la ora 00:52, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea.
Cutremur în România!
Cutremurul a fost confirmat de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).
Seismul s-a produs la adâncimea de 123 de kilometri, iar epicentrul s-a situat la: 79 km est de Braşov, 88 km nord-est de Ploieşti, 107 km sud de Bacău, 113 km vest de Galaţi, 113 km vest de Brăila, 138 km nord de Bucureşti, 162 km nord-est de Piteşti, 187 km sud-vest de Iaşi, 193 km est de Sibiu şi 202 km nord de Ruse.
Avertisment al specialiștilor
Cel mai mare cutremur produs în acest an în România a fost pe data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, magnitudinea fiind de 5,2 grade pe scara Richter. Seismul a fost resimţit şi la Bucureşti.
Gheorghe Mărmureanu, director onorific INCDFP, susţine că românii nu au motive de teamă, întrucât în România nu se va produce un cutremur de mare intensitate care să provoace victime umane sau materiale. Cel puțin nu în viitorul apropiat.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
„De obicei la 2 ani se produce un cutremur cu o astfel de magnitudine. In Bucurelti unda seismica a pierdut din intensitate. In acest moment, nu stim exact daca si cand se va produce un cutremur puternic.
Cutremurele care produc pagube sunt cu magnitudini peste 7. Spun acest lucru din experienta cutremurului din 1977 si a celui din 1990”, a spus și directorul INFP, Constantin Ionescu
„De obicei, o activitate intensa se produce la cutremurele de suprafata. Intr-o regiune unde se produc cutremurele de suprafata este posibil sa apara cutremur mare. Pentru Vrancea, nu exista acest fenomen. Cutremurele, in caz in care se produc la adancime mica, produc efecte pe o suprafata mica si pagube materiale”, a mai adăugat Ionescu.
Vă reamintim că pe parcursul lunii februarie 2020, în România au avut loc, în total, 27 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,5 grade pe scara Richter