Cutremur de 3,3 grade pe scara Richter, miercuri noapte, în zona seismică Vrancea

în Stiri de ultima ora
27/02/2020, 08:27
Cutremur de 3,3 grade pe scara Richter, miercuri noapte, în zona seismică Vrancea
Cutremur în Bali, Indonezia

Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter a avut loc în România, în noaptea de miercuri spre joi. Cutremurul s-a produs în zona seismică Vrancea, la ora 2.25, la o adâncime de 140 de kilometri.

Cutremur de 3,3 grade pe scara Richter, miercuri noapte

Un seism cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter a avut loc în România, în noaptea de miercuri spre joi. Cutremurul s-a produs în zona seismică Vrancea.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), seismul a fost înregistrat la ora 2.25, la o adâncime de 140 de kilometri. Cutremurul de miercuri noapte s-a produs în apropierea următoarelor oraşe.

Cel mai mare cutremur din acest an a avut magnitudinea de 5,2 pe sacara Richter

Siesmul s-a produs la 75 de kilometri Nord Est de Braşov, la 91 de kilometri NE de Ploieşti, la 103 kilometri Sud de Bacău, la 117km vest de Galati, la 118 kilometri Nord Vest de Braila.

De asemenea, seismul s-a produs la o distanţă de 142 de kilometri nord de Bucuresti, la 162 de kilometri Nord Est de Pitesti, la 184 kilometri Sud Vest de Iasi, la 189 de kilometri Est de Sibiu, precum şi la 207 kilometri Nord de Ruse, Bulgaria.

Cel mai mare siesm înregistrat anul acesta în România a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. Acesta s-a produs pe data de 30 ianuarie, în zona Vrancea.

Ghoerghe Mărmureanu, seismolog, susţine că românii nu au motive de teamă, întrucât în România nu se va produce un cutremur de mare intensitate care să provoace victime umane sau materiale. Nu în viitorul apropiat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×