Alertă! Cutremur de suprafață în Marea Neagră! Seism important la 60 de km de Constanța

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
28/11/2019, 14:27
Alertă! Cutremur de suprafață în Marea Neagră! Seism important la 60 de km de Constanța GALERIE FOTO
Seismul s-a petrecut în apropiere de Constanța. Sursa foto - facebook

Cutremur de suprafață în Marea Neagră, mai exact, la doar 60 de kilometri de Constanța. Potrivit informaţiilor oferite de Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), cutremurul s-a produs la graniţa dintre România şi Bulgaria. Seismul a fost unul important, fiind înregistrat cu o magnitudine de 3,2 pe scara Richter şi s-a produs la o adâncime de numai 30 de kilometri, destul de aproape, conform specialiștilor.

Cutremur de suprafață în Marea Neagră!

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 60 km sud de Constanţa, 68 km nord-est de Varna, 153 km nord-est de Burgas, 186 km sud de Brăila, 205 km sud de Galaţi şi 214 km sud-est de Bucureşti. Seismul vine la puțin timp după tragedia din Albania. Un cutremur cu magnitudine inițială estimată la 6,4 grade a avut loc pe timpul nopții în aceasta țară. Seismul este considerat cel mai mare din ultimele decenii produs în Albania

Salvatorii au anunțat că, în urma operațiunilor de salvare a victimelor cutremurului din Albania, au descoperit mai multe persoane decedate, astfel că bilanțul celor care și-au pierdut viața în urma seimului a ajuns la 40. Și România a trimis de urgență echipe de intervenție, dar și ajutoare. Președintele Klaus Iohannis a transmis și un mesaj de condoleanțe, după cutremurul care a lovit Albania.

Seism important la 60 de km de Constanța

„Cu profundă tristeţe am aflat despre cutremurul devastator din ţara dumneavoastră, soldat cu pierderi de vieţi omeneşti şi sute de persoane rănite. În aceste momente de grea încercare pentru poporul albanez, doresc să adresez în numele meu şi al României condoleanţe familiilor victimelor şi urări de grabnică recuperare pentru cei răniţi”, se arată în mesajul şefului statului.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de doar 10 kilometri și la o distanță de 34 de kilometri față de Tirana, capitala țării. Seismul a fost urmat rapid de două replici, una de 5,1 grade și alta de 5,3 grade. Cutremurul de 6,4 grade a fost resimțit pe o distanță de sute de kilometri.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×