Cutremur de 5,3 grade în Marea Adriatică! S-a simțit puternic în Albania și a avut parte de mai multe replici

Claudiu Ilie  
înStiri de ultima ora
27/11/2019, 18:07
Cutremur de 5,3 grade în Marea Adriatică! S-a simțit puternic în Albania și a avut parte de mai multe replici
Un nou cutremur a avut loc în Albania. Țara balcanică a fost lovită de numeroase seisme în ultimele luni *foto: time.co.uk

Un nou seism a cutremurat vestul peninsulei Balcanice. Este vorba despre un cutremur de 5,3 grade pe scara Richter care a avut loc în Marea Adriatică. Evenimentul s-a produs la ora României 15:45, în apropiere de cele mai importante orașe din Albania.

Astfel, cutremurul din Adriatică s-a produs la o adâncime de 10 km și s-a aflat la o distanță de 24 de km de orașul albanez Durres, care are o populație de 123.000 de locuitori, dar și la 42 de kilometri de capitala Albaniei, Tirana.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Cutremurul a avut parte de mai multe replici

Seismul a avut grijă să își facă simțită prezența și a oferit și nu mai puțin de cinci replici într-o singură oră. Acestea au variat de 2,8 grade pe scara Richter la 3,4 grade.

Reamintim faptul că în luna septembrie a acestui an a avut loc un puternic seism care a cutremurat întreaga Albanie. De altfel, fațadele clădirilor din Tirana au căzut și au spulberat mai multe mașini. A fost vorba de un cutremur de 5,6 grade, care a primit o replică de 5,2. Pagubele materiale au fost atunci importante iar peste o sută de albanezi au fost răniți.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×