Cutremur de 5,3 grade în Marea Adriatică! S-a simțit puternic în Albania și a avut parte de mai multe replici

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
27/11/2019, 18:07
Cutremur de 5,3 grade în Marea Adriatică! S-a simțit puternic în Albania și a avut parte de mai multe replici
Un nou cutremur a avut loc în Albania. Țara balcanică a fost lovită de numeroase seisme în ultimele luni *foto: time.co.uk

Un nou seism a cutremurat vestul peninsulei Balcanice. Este vorba despre un cutremur de 5,3 grade pe scara Richter care a avut loc în Marea Adriatică. Evenimentul s-a produs la ora României 15:45, în apropiere de cele mai importante orașe din Albania.

Astfel, cutremurul din Adriatică s-a produs la o adâncime de 10 km și s-a aflat la o distanță de 24 de km de orașul albanez Durres, care are o populație de 123.000 de locuitori, dar și la 42 de kilometri de capitala Albaniei, Tirana.

Cutremurul a avut parte de mai multe replici

Seismul a avut grijă să își facă simțită prezența și a oferit și nu mai puțin de cinci replici într-o singură oră. Acestea au variat de 2,8 grade pe scara Richter la 3,4 grade.

Reamintim faptul că în luna septembrie a acestui an a avut loc un puternic seism care a cutremurat întreaga Albanie. De altfel, fațadele clădirilor din Tirana au căzut și au spulberat mai multe mașini. A fost vorba de un cutremur de 5,6 grade, care a primit o replică de 5,2. Pagubele materiale au fost atunci importante iar peste o sută de albanezi au fost răniți.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×