Klaus Iohannis, confirmare oficială! „Cred că ar fi bine să mergem spre alegeri anticipate în primăvară”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
28/11/2019, 12:41
Klaus Iohannis, confirmare oficială! „Cred că ar fi bine să mergem spre alegeri anticipate în primăvară” GALERIE FOTO
Klaus Iohannis vrea alegeri anticipate în primăvară. Sursa foto - facebook

Klaus Iohannis a oferit o confirmare oficială și a transmis la Palatul Cotroceni că alegerile anticipate ar putea fi organizate în primăvara anului viitor, înainte de alegerile locale.
„Eu cred că ar fi bine să mergem spre alegeri anticipate în primăvara anului viitor. Voi avea discuții cu toți liderii politici”, a spus preşedintele, atunci când a fost chestionat despre posibilitatea de a se organiza aceste anticipate.

Klaus Iohannis, confirmare oficială!

Vă reamintim că premierul Ludovic Orban a anunţat deja că Executivul şi-ar putea asuma răspunderea pe modificările la OUG 114, în Parlament. Mai mult de atât, Iohannis spune că nu își face prea multe probleme dacă social democrații nu vor fi de acord pentru că, în general, PSD a fost întodeauna în dezacord cu tot ce a propus el şi PNL-ul. „Nici nu contez pe ei. PSD a fost sancționat drastic de electorat.

Dacă au înțeles ceva, bine, dacă nu, continuăm și fără ei”, a spus preşedintele. Klaus Iohannis nu se oprește aici – spune că va avea discuţii cu liderii tuturor partidelor parlamentare, pe acest subiect. Șeful statului vrea și ca primarii să fie aleși în două tururi de scrutin, iar președinții de consilii județene să nu fie aleși direct, ci din rândul consilierilor județeni, ceea ce presupune o nouă schimbare.

„Cred că ar fi bine să mergem spre alegeri anticipate în primăvară”

„Eu îmi doresc ca primarii să fie aleși în două turururi. Există mai multe inițiative în Parlament care sunt discutate și sunt formațiuni care își doresc acest lucru, de exemplu PNL, dar sunt formațiuni refractare, de exemplu PSD.

În continuare, guvernul și PNL vor căuta cele mai bune soluții pentru a promova o legislație sau pentru a accepta o legislație de acest tip de modificare. Am discutat acest lucru doar de principiu. Cum se va ajunge acolo încă nu a fost definitivat”, a precizat preşedintele.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×