ALERTĂ! Cod galben de ploi torenţiale în judeţe din Oltenia şi Transilvania

Claudiu Ilie   
în Stiri mondene
21/07/2019, 16:44
ALERTĂ! Cod galben de ploi torenţiale în judeţe din Oltenia şi Transilvania GALERIE FOTO
Ploi torențiale se vor abate peste Oltenia și Transilvania. Sursa foto - facebook

Administraţia Naţională de Meteorologie a lansat un cod galben de ploi torenţiale în judeţe din Oltenia şi Transilvania. Deși am trecut în a doua parte a lunii iulie vara este încă departe. Acum, cei de la ANM au emis noi avertizări nowcasting pentru un cod cu vreme instabilă. Astfel, ploile torențiale îți vor face apariția astăzi și pot să producă pagube serioase.

Cod galben de ploi torenţiale în judeţe din Oltenia şi Transilvania

Potrivit meteorologilor în localităţi din judeţele Vâlcea, Gorj, Covasna şi Harghita se vor semnala averse torenţiale care vor cumula 20 – 25 l/mp, descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

Luna iulie continuă să fie una cu schimbări dramatice de vreme. Până acum am avut ploi torențiale, inundații în Moldova și nori negri cum nu s-au mai văzut demult în această perioadă în România. Sunt însă și vești bune de la meteorologii ANM care spun că vor fi din nou temperaturi de peste 30 de grade, normale pentru această parte a anului.

Cod galben de ploi torenţiale în judeţe din Oltenia şi Transilvania. Ploaie torențială
Ploile își vor face apariția toată luna iulie. Sursa foto – facebook

Ce spun meteorologii

De altfel, iulie s-a cam „jucat” cu concediile mai multor oameni, o lună de obicei călduroasă fiind anul acesta mai degrabă rece. Mai mult de atât, meteorologii ANM nu mai contenesc să emită avertizări de ploi în averse. Avem mai mereu ”cod portocaliu” pentru județele Constanța și Buzău și ”cod galben” în județele Teleorman, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Galați, Tulcea.

Cei de la ANM spun acum că pe final de lună temperaturile își revin, dar, cu toate acestea nu vom scăpa definitiv de aceste alerte. Meteorologii au precizat că vor mai fi avertismente legate de ploi torențiale, ploi care vor apărea din senin.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×