ALERTĂ ANM! Cod galben de viscol și zăpadă! Atenționare de vreme rea în 17 județe

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
23/12/2019, 11:44
ALERTĂ ANM! Cod galben de viscol și zăpadă! Atenționare de vreme rea în 17 județe GALERIE FOTO
Atenționare de vreme rea în 17 județe. Sursa foto - hepta.ro

Cod galben de viscol și zăpadă! Cel puțin acesta este anunțul făcut de Administraţia Naţională de Meteorologie. ANM a actualizat informarea meteo, extinzând alerta de ploi puternice și lapoviță până joi. De asemenea, metereologii anunţă viscol și zăpadă pentru zona montană.

Cod galben de viscol și zăpadă!

Concret, meteorologii anunţă ploi şi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării până joi seară şi au emis un cod galben de ninsori şi viscol în Carpaţii Meridionali şi Occidentali

ANM anunţă ploi în general moderate cantitativ, precipitaţii mixte, intensificări ale vântului în intervalul 23 decembrie, ora 10:30 – 26 decembrie, ora 20:00, în cea mai mare parte a ţării.

Atenționare de vreme rea în 17 județe

În cursul zilei de luni ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest şi centru unde local, îndeosebi la deal şi la munte, se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi 20…30 l/mp.

Din noaptea de luni spre marţi (23/24 decembrie) în Maramureş şi Transilvania se vor semnala precipitaţii mixte, apoi vor predomina ninsorile. Local şi temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 50…60 km/h.

Atenţionarea meteorologică cod galben are intervalul de valabilitate 23 decembrie, ora 20 – 25 decembrie, ora 10, fiind anunţat eviscol şi strat consistent de zăpadă în zona montană înaltă.

La munte vor predomina ninsorile, la început în zona înaltă, iar din după-amiaza zilei de marţi (24 decembrie) şi la altitudini mai joase.

În special pe creste, se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpaţii Meridionali şi Occidentali şi vor fi rafale ale vântului de peste 80…90 km/h.

Zăpada va fi viscolită si spulberată, iar vizibilitatea va fi redusă semnificativ.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×