ALERTĂ ANM! Vin ninsorile! De duminică seară se schimbă dramatic vremea

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
22/12/2019, 13:51
ALERTĂ ANM! Vin ninsorile! De duminică seară se schimbă dramatic vremea GALERIE FOTO
Ninsorile își fac apariția în România. Sursa foto - hepta.ro

A devenit oficial – vin ninsorile și vom avea în cele din urmă iarnă cu acte în regulă. Cel puțin așa anunță Administraţia Naţională de Meteorologie. ANM a emis o informare meteo de ploi puternice, vânt şi ninsori la munte.

Vin ninsorile!

Aceasta este valabilă începând cu duminică seară până marţi. În Maramureş şi Transilvania se anunţă precipitaţii mixte. Potrivit unei informări meteo, începând de la ora 20.00 până marţi seara va ploua temporar în cea mai mare parte a ţării. â

Ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest şi centru unde local, îndeosebi în zonele de deal, se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi 20…30 l/mp.

De duminică seară se schimbă dramatic vremea

Din noaptea de luni spre marţi, adică 23/24 decembrie în Maramureş şi Transilvania şi trecător în nordul Moldovei şi Dealurile Crişanei se vor semnala şi precipitaţii mixte.

Vântul va avea intensificări locale şi temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari (în general de 55…60 km/h) în regiunile sud-vestice şi pe spaţii mai restrânse în centrul teritoriului, iar în noaptea de duminică spre luni cu precădere pe litoral şi în bazinul vestic al Mării Negre.

În zonele montane, treptat, începând din seara de luni, 23 decembrie, vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Munţii Banatului şi vestul Carpaţilor Meridionali.

În special pe creste, vor fi rafale ale vântului de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar temporar vizibilitatea va fi redusă

„În zilele 23-24 decembrie, vorbim de o vreme închisă, în răcire, cu precipitaţii în majoritatea regiunilor, ploi. La munte se vor semnala ninsori şi intensificări ale vântului. Pentru zona montană, în ajun de Crăciun vorbim de o vreme autentică de iarnă.

În nord-vestul şi centrul  ţării nu excludem precipitaţiile sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În rest, predomină ploile. Maximele vor fi de 3-4 grade, iar minimele se vor situa între -2, până la -7 grade”, a declarat Elena Mateescu, director general al ANM.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×