Alegerile locale ar putea avea loc pe 28 iunie. Decizia finală depinde de cazurile de coronavirus

Narcis Rosioru  
înStiri de ultima ora
10/03/2020, 19:13
Alegerile locale ar putea avea loc pe 28 iunie. Decizia finală depinde de cazurile de coronavirus
Alegerile locale ar putea avea loc pe 28 iunie. Decizia finală depinde de cazurile de coronavirus. Sursa foto: Hepta

Premierul interimar Ludovic Orban a avut, luni și marți, întâlniri cu partidele parlamentare, în vederea stabilirii unei date pentru alegerile locale, varianta dorită de Executiv fiind 28 iunie 2020.

28 iunie, data pentru alegerile locale

În urma întâlnirii avute cu partidele parlamentare, se pare că premierul interimar dorește ca românii să fie chemați la vot, pentru alegerile locale, pe data de 28 iunie 2020.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Am invitat partidele parlamentare la o consultare privitoare la data alegerilor locale și alte reglemntări aferente.

În urma analizei, a rezultat ca cea mai probabilă data de 28 iunie. Am luat în calcul mai multe argumente: derularea campaniei după creșterea temperaturilor, am ținut cont și de examenul de capacitate de Bacalureat, care ar urma să se finalizeze până în data de 28″, a spus Ludovic Orban.

Astfel, Eugen Tomac, președintele PMP, a declarat că și partidele parlamentare au agreat data de 28 iunie pentru alegerea primarilor. Cu toate acestea, o decizie finală în acest sens va fi comunicată în următoarele două săptămâni, în funcție de evoluția cazurilor de coronavirus din România.

Ponta a impus anumite condiții

”Am avut o discuţie foarte utilă, într-un moment deosebit de important. Am discutat doar despre data pe care Guvernul vrea să o propună. Am agreat – având în vedere situaţia prin care trece ţara – data de 28 iunie.

Va fi probabil propunerea Guvernului în această perioadă. S-a discutat despre măsurile pe care Guvernul le-a luat şi le va lua în următoarele zile”, a declarat, marţi, la ieşirea de la consultările cu premierul Ludovic Orban, Eugen Tomac, informează News.ro.

Liderul PMP a mai spus, referitor la o eventuală discuție pe tema alegerilor anticipate, că ”toate partidele au discutat că este nevoie de un Guvern stabil”.

Chemarea la urne a românilor pe 28 iunie a fost confirmată și de Victor Ponta, scrie Știripesurse, președintele Pro România participând la consultările cu premierul alături de Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE.

Ponta a declarat că a impus anumite condiții premierului interimar, pentru ca alegerile locale să aibă loc în ultima duminică din luna iunie.

”Să strângem semnături în această perioadă înseamnă să răspândim boala. Suntem de acord cu data de 28 iunie pentru alegeri locale, doar dacă nu mai avem coronavirus cu 60 de zile înainte, adică până pe data de 28 aprilie. Altfel, este o iresponsabilitate.

Dacă vrem să avem alegeri locale pe 28 iunie, data maximă de emitere a hotărârii de guvern este 13 aprilie, a anunțat președintele AEP. Sunt țări care au anunțat că nu vor mai face alegeri, deși le aveau programate. Să te ții să faci alegeri în plină epidemie înseamnă să fii iresponsabil.”, a declarat Victor Ponta, în urma consultărilor de la Palatul Victoria.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×