Alegeri SUA, primele rezultate: Ce se întâmplă cu Donald Trump

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
07/11/2018, 09:56
Alegeri SUA, primele rezultate: Ce se întâmplă cu Donald Trump
Primele rezultate ale alegerilor din SUA

Americanii aleg membrii Camerei Reprezentanților, dar și o treime din senatori. Alegerile continuă în Hawaii și Alaska, pe când în statele de pe Coasta de vest, urnele s-au închis. Estimările arată că republicanii își vor menține titulatura de până acum, și rămân în controlul camerei superioare ale Congresului.

Camera Reprezentanților pare că fie obținută de democrați. Pentru a se pronunța majoritatea democraților, aceștia aveau nevoie de 218 locuri. Publicații din străinătate arată că rezultatul este vazut ca o lovitură a președintelui Donald Trump.

Alegeri SUA, primele rezultate ale „referendumului Trump”

Președintele Donal Trump a avut inițiativa de a-i convinge electoratul de cei doi ani de mandat care au arătat Statelor Unite ale Americii o performanță economică foarte bună. Laudele la adresa sa se pare că nu i-au clintit deloc pe unii. De asemenea, Barack Obama, fostul președinte, a înfăptuit o campanie care îl atacă pe actualul conducător al Statelor Unite ale Americii.

Democrații pare că vor deține căștigul
Democrații căștigă teren la alegerile SUA 2018

„Dacă democraţii radicali vin la putere, vor distruge economia şi viitorul ţării noastre. Un vot pentru republicani este un vot pentru continuare prosperităţii noastre extraordinare. MUSCA Programul democraţilor va crea un coşmar socialist”, a declarat Donald Trump, în cadrul alegerilor SUA.

La moment au fost întreceri strânse între democrați și republicani, balanța celor care vor fi câștigători fiind dintr-o clipă în alta înclinată la adversari. „Văd că încep să se trezească oamenii care luau de bune anume progrese făcute, că femeile sunt tratate cu respect, că oamenii nu sunt judecaţi în baza culorii pielii sau a numelui de familie, că ne aşteptăm la decenţă, onestitate şi claritate de la oamenii din funcţii înalte.

Oamenii s-au trezit şi au realizat că acestea nu pot fi luate de bune şi că trebuie să lupte pentru ele”, a declarat fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×