Alegeri Prezidențiale: la ce oră se deschid secțiile de votare din diaspora. Află orele pentru fiecare țară în parte

Daniel Scripcaru  
înStiri de ultima ora
07/11/2019, 17:00
Alegeri Prezidențiale: la ce oră se deschid secțiile de votare din diaspora. Află orele pentru fiecare țară în parte
la ce oră se deschid secțiile de votare din diaspora

Românii aflați peste hotare trebuie să știe la ce oră se deschid secțiile de votare din diaspora! Pe data de 10 noiembrie, românii își aleg președintele țării! Acestea sunt cele mai scumpe alegeri prezidențiale din istorie, deoarece s-a investit mult pentru votul românilor din diasporă. Aceștia pot vota la alegerile prezidențiale din data de 10 noiembrie timp de trei zile!

La ce oră se deschid secțiile de votare din diaspora

Secțiile de votare din diaspora se deschid la ore diferite, în cele trei zile! Așadar, românii aflați peste hotare trebuie să știe exact programul după care vor funcționa secțiile de votare din diasporă! Dacă în țară se va vota doar în ziua alegerilor, pe data de 10 noiembrie, cei aflați în afara țării pot vota timp de trei zile, începând chiar de vineri, 8 noiembrie!

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Programul de votare la secțiile din străinătate se poate prelungi la alegerile prezidențiale până la ora 23.59, în toate cele trei zile în care se desfășoară scrutinul. Anunțul a fost făcut de șeful Autorității Electorale Permanente(AEP), Constantin Buică.

Alegerile prezidențiale încep de vineri în diaspora

„În primul rând, votarea se poate prelungi în străinătate pe toate cele trei zile, potrivit legii, orice votare se poate prelungi peste ora 21.00, putem merge până la ora 23.59. Condiția este să fie cetățeni. Președintele constată că există cetățeni în afara secției de votare și atunci stabilește ora de votare până la 23.59, după care dispune închiderea secției de votare. Totul depinde de situația efectivă din teren”, a explicat Buică, citat de Mediafax.

Iată programul secțiilor de votare din străinătate la alegerile prezidențiale 2019:

vineri – votarea începe la ora locală 12:00 şi se încheie la ora locală 21:00;
sâmbătă – votarea începe la ora locală 7:00 şi se încheie la ora locală 21:00;
duminică – votarea începe la ora locală 7:00 şi se încheie la ora locală 21:00.
(Valabil pentru toate țările, în funcție de orele lor locale)

Alegătorii care la ora 21:00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot, pot să îşi exercite dreptul de vot până cel mult la ora 23:59.

Ministerul Afacerilor Externe a publicat harta tuturor secțiilor de votare din străinătate, pe care o găsiți AICI!

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a afirmat că aceste alegeri prezidenţiale sunt cele mai scumpe de până acum.

“Sunt cele mai scumpe alegeri. Vorbim de 835 de secţii de votare în străinătate faţă de 441, faţă de 390 cât erau acum cinci ani în străinătate şi procesul de votare în străinătate este costisitor, dar este costisitor şi în ţară. Din 150 de milioane, 50 de milioane aproape sunt în străinătate, iar 100 de milioane în ţară”, a explicat preşedintele AEP.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×