Câți bani vor primi angajații din secțiile de votare. De la cel care îți dă ștampila de vot, până la șeful de secție

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
23/10/2019, 11:17
Câți bani vor primi angajații din secțiile de votare. De la cel care îți dă ștampila de vot, până la șeful de secție
Ce indemnizații vor avea reprezentanții din secțiile de votare la alegerile prezidențiale *foto: shutterstock

Pe 10 noiembrie va avea loc primul tur al alegerilor prezidențiale, în timp ce pe 24 va avea loc turul secund al alegerilor prezidențiale. Ca la orice vot, o contribuție importantă în desfășurarea corectă a a alegerilor o vor avea și observatorii, dar și componenții secției de votare. Și pentru că „sacrificiul” a două weekend-uri în numele democrației costă, atunci toți cei care vor fi angajați în secțiile de votare vor primi o sumă frumoasă pentru zilele petrecute păzind democrația.

Banii pentru angajații din secțiile de votare au fost majorați

Deocamdată nu se știe câți bani vor primi angajații secțiilor de votare din cadrul alegerilor prezidențiale, dar un indiciu ar putea fi indemnizațiile pe care aceștia le-au primit la alegerile europarlamentare din 26 mai. Astfel, la alegerile europarlamentare și referendumul din 26 mai vor fi bonusurile au fost mărite cu 45 de lei pentru fiecare zi de activitate.

„Art. IV. — (1) Indemnizațiile președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare, ale locțiitorilor acestora, precum și ale operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale secțiilor de votare prevăzute la art. 16 alin. (4) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2019 privind unele măsuri pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019 se majorează cu 45 de lei pentru fiecare zi de activitate”, anunța atunci Autoritatea Electorală Permanentă.

Ce indemnizații vor avea reprezentanții din secțiile de votare la alegerile prezidențiale
Ce indemnizații vor avea reprezentanții din secțiile de votare la alegerile prezidențiale *foto: radioconstanta.ro

Cât vor primi angajații angajații din cadrul secțiilor de votare

Aceeași sursă arată că personalul de la alegeri va primi câte 190 de lei pentru fiecare zi de activitate:  „(2) Indemnizațiile membrilor birourilor electorale județene, ale membrilor birourilor electorale ale sectoarelor municipiului București și ale membrilor biroului electoral pentru secțiile de votare din străinătate prevăzute la art. 16 alin. (4) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2019 se majorează la 190 de lei pentru fiecare zi de activitate”.

Rămâne de văzut așadar ce bani vor încasa persoanele care merg în secțiile de votare, în contextul în care alegerile prezidențiale din diaspora se vor desfășura pe durata a trei zile. Astfel, dacă prinzi un loc la alegerile prezidențaile în străinătate, pe ambele tururi prezidențiale, ai putea câștiga chiar și 1140 de lei. Asta dacă se vor păstra aceleași indemnizații și pentru alegerile din acest an.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×