Alegeri prezidențiale 2019, turul 2! Fără selfie-uri cu votul! O astfel de fotografie te trimite direct la Poliție

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
23/11/2019, 20:23
Alegeri prezidențiale 2019, turul 2! Fără selfie-uri cu votul! O astfel de fotografie te trimite direct la Poliție GALERIE FOTO
Selfi-urile cu votul sunt interzise. Sursa foto - facebook

Fără selfie-uri cu votul! Aceasta este o decizie care se aplică pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale, unul în urma căruia se va decide președintele țării pentru următorii cinci ani. Regulile s-au înăsprit însă destul de tare și trebuie să știți că nu e de joacă. Riscați să ajungeți să dați explicații Poliției dacă veți apela la orice fel de artificiu. Astfel, trebuie să știți că este interzis să intrați însoțiți în cabine sau să vă fotografiați votul pentru a-l posta pe paginile de socializare.

Fără selfie-uri cu votul!

Un alt amănunt interesant este acela că trebuie să mergeți exact în acelați loc în care ați votat și în primul tur. Urnele se deschid la ora 7 și, dacă sunteți în orașul de domiciliu, este obligatoriu să mergeți la secția la care sunteți arondati. În mod evident, este necesar să aveți și buletinul valabil pentru a putea vota. Pașaportul nu vă ajută la această votare decât dacă vă aflați în afara țării și atunci este actul cu care vă legitimați.

Dacă nu sunteți în localitatea de domiciliu la momentul votului puteți vota în orice altă secție pe listele suplimentare. În ambele cazuri aveți de făcut un lucru cât se poate de clar. Intrați în secția de votare și prezențați actul de identitate operatorului de calculator. Mai mult de atât, este obligatoriu să semnați pentru prezență. Imediat, veți primi ștampila și buletinul de vot, după care trebuie să intraţi în cabina de vot şi să vă exprimați opțiunea.

O astfel de fotografie te trimite direct la Poliție

După ce ați votat, trebuie să introduceți buletinul în urnă și să nu uitați să predați ștampila de vot pentru a vă recupera buletinul.  „Le recomand cetățenilor să vină din timp la secțiile de votare, astfel încât să nu existe cozi.

Dacă sunt cozi, procedura se poate prelungi vineri și sâmbătă, în străinătate, iar duminică procedura e identică și pentru țară și pentru străinătate până la ora 23.59”, a spus Constantin Florin Mitulețu-Buică, președinte AEP. Atenție! Legea pedepseşte cu închisoarea orice formă de mită electorală.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×