Baschetbalistul Ghiță Mureșan a votat în SUA. Prezență uriașă la vot la alegerile prezidențiale, în primele două zile în Diaspora

Dan Suta   
în Alegeri Prezidențiale 2019
23/11/2019, 18:12
Baschetbalistul Ghiță Mureșan a votat în SUA. Prezență uriașă la vot la alegerile prezidențiale, în primele două zile în Diaspora
Ghiță Mureșan a votat la Washington. Sursa foto: Facebook Ambasada României la Washington

Printre românii stabiliți în străinătate care s-au prezentat la secțiile de vot la alegerile prezidențiale în cel de-al doilea tur se numără și marele, la propriu și la figurat, baschetbalist Ghiță Mureșan. Prezența la vot în străinătate a fost la ora 18.00 de aproape 290.000 de cetățeni.

Ghiță Mureșan a votat la Washington

Mureșan a votat la secția de votare amplasată la Ambasada României din Washington DC. Sute de mii de români au mers la vot însoțiți de un mesaj, pe lângă autocolantul lipit de buletinul de identitate. Mesajul „ăsta” face referire la declarațiile făcute de candidata PSD, Viorica Dăncilă, care s-a referit la românii din străinătate cu apelativul „ăștia” în conferința susținută marți.

Românii își aleg președintele, iar candidații care s-au calificat în turul doi sunt reprezentantul dreptei liberale, Klaus Iohannis și cea a stângii pesediste, Viorica Dăncilă. În primul tur, între cei doi candidați a fost o diferență de voturi considerabilă. Iohannis a luat 3.400.000 de voturi, iar Dăncilă puțin peste 2.000.000.

ghiță mureșan alegeri prezidențiale 2019
Ea este românca de 96 de ani care a votat în Hanovra. Sursa foto: digi24.ro

O româncă de 96 de ani din Caracal a votat în Hanovra

O altă prezență emoționantă la urne a fost cea a unei românce originare de Caracal, în vârstă de 96 de ani. Femeia a votat la o secție de vot din Germania, în orașul Hanovra. Majoritatea sociologilor îl văd drept favorit pe cel care deține funcția de președinte, Klaus Iohannis.

Iohannis, în opinia multor analiști politici, ar putea câștiga alegerile cu 60% dintre voturi, iar unii formatori de opinie consideră că s-ar putea depăși acest procent dacă lumea se mobilizează la urne mâine, ziua în care votează cei mai mulți.

838 de secții de votare sunt deschise în Diaspora, iar urnele se vor închide la ora 21:00, la fel ca în România, evident, în funcție de fusul orar al fiecărei țări.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×