Ajutor de la Guvern pentru persoanele fizice autorizate rămase fără activitate. Ce se întâmplă cu stomatologii

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
23/03/2020, 20:11
Ajutor de la Guvern pentru persoanele fizice autorizate rămase fără activitate. Ce se întâmplă cu stomatologii
Ajutor financiar pentru PFA

Persoanele fizice autorizate care au rămas fără activitate din cauza stării de urgență vor beneficia de o indemnizație fixă lunară, la nivelul unui salariu minim brut.

Ajtor de la guvern pentru persoanele fizice autorizate

Anunțul a fost făcut de șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă. Reprezentantul Guvernului a declarat că în zilele următoare se vor găsi soluții și pentru celelalte categorii de persoane afectate de această criză.

„Noi, prin ordonanţa de urgenţă pe care am adoptat-o, am prevăzut plata unei indemnizaţii la nivelul unui salariu minim brut pe ţară pentru cei care în această perioadă îşi suspendă activitatea pe perioada stării de urgenţă şi ne-am gândit aici la persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale”, a declarat Dancă la Digi 24.

Șeful Cancelariei premierului a explicat ce măsuri a luat deja Guvernul Orban pentru a ajuta economia: „Acum, trebuie să trecem la următorul nivel şi ne gândim la celelalte categorii de persoane, angajaţi, companii, care, în această perioadă, cu toţii, sunt afectaţi de această epidemie şi trebuie să venim cu soluţii în sprijinul lor.

Ce se întâmplă cu cei care care lucrează în cabinetele stomatologice, cei care lucrează în organizaţiile neguvernamentale, sunt doar câteva dintre categorii care, în momentul de faţă, reclamă că dispoziţiile adoptate în prezent nu sunt foarte clare şi nu reglementează situaţia lor”.

Cabinetele stomatologice și IMM-urile sunt o prioritate pentru Guvern, a explicat Dancă; „Ne-am adresat cu prioritate IMM-urilor, dar sunt companii mari, care resimt puternic efectele acestei crize economice provocată de pandemia de coronavirus şi sunt în consultări cu aceste industrii pentru a gândi scheme de sprijin la nivelul lor”.

În încheiere, Dancă a vorbit despre implicarea Uniunii Europene în rezolvarea crizei economice care afectează deja România.

„Suntem în discuţii cu Comisia Europeană ca o parte din acest efort bugetar să fie acoperit din fonduri europene şi vom continua să analizăm posibilitatea altor soluţii.

Primul pachet de măsuri are un efort bugetar de peste 2% din PIB, în jur de 30 de miliarde de lei, însă prin efectul lor de multiplicare în economie impactul este de aproape 100 de miliarde de lei”, a concluzionat repzentantul guvernului.

  • 211,8 miliarde USD este PIB-ul României
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×