Aici poți verifica în timp real situația drumurilor din România! CNAIR are parteneriat și cu Waze

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
31/12/2019, 16:23
Aici poți verifica în timp real situația drumurilor din România! CNAIR are parteneriat și cu Waze GALERIE FOTO
Există și un parteneriat cu Waze. Sursa foto - facebook

Aici poți verifica în timp real situația drumurilor din România! Astfel, hărţile interactive care prezintă situaţia drumurilor şi autostrăzilor, cu sectoarele de drum închise sau restricţionate, sunt active pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Aici poți verifica în timp real situația drumurilor din România!

“Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor anunţă că, începând de astăzi, pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – pot fi accesate hărţile interactive care prezintă situaţia drumurilor naţionale şi sectoarele cu risc de înzăpezire.

Cele două hărţi au fost dezvoltate de Centrul De Studii Tehnice, Rutiere şi Informatice – CESTRIN, fără costuri suplimentare, în cadrul unui proiect pilot care va fi finalizat prin lansarea unor aplicaţii pentru dispozitivele mobile”, se spune într-un comunicat al Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

CNAIR are parteneriat și cu Waze

Dacă vă temeți de sectoarele cu risc de înzăpezire, trebuie să știți că harta este actualizată în baza datelor furnizate de către DRDP-uri. Dacă pentru început vor fi disponibile doar informaţiile privind transportul rutier, pe parcursul etapelor de dezvoltare a hărţilor interactive vor fi introduse şi cele referitoare la celelalte moduri de transport, respectiv feroviar, naval şi aerian.

“Compania de Autostrăzi face eforturi pentru a pune în spirjinul cetăţenilor elemente care să le confere o anumită siguranţă pe drumurile naţionale şi pe autostrăzi.

În acest sens, am lansat azi o aplicaţie, o hartă în care sunt evidenţiate zonele cu risc de înzăpezire, o hartă bazată pe un anumit istoric al evenimentelor care s-au petrecut pe drumurile naţionale şi pe autostrăzi, o hartă care, în prima etapă, va fi accesată de pe site-ul companiei doar pe partea de transport rutier.

Urmează ca într-o a doua etapă, sub cupola Ministerului Transporturilor, să cuplăm şi celelalte moduri de transport – feroviar, naval şi aerian, iar a treia etapă va fi lansarea unei aplicaţii mobile care să cuprindă toate modurile de transport şi să poată fi accesată de participantul la trafic foarte uşor.

Acesta să fie informat corect, în timp util, cu zonele care sunt cu probleme. Harta mai dispune şi de o bază de date venită de la ANM cu acele avertizări meteo, iar aceste informări pe care le primim frecvent de la ANM vor fi încărcate pe această platformă pentru a fi puse în evidenţă zonele sau drumurile care sunt supuse unor probleme de înzăpezire”, a declarat directorul CNAIR, Sorin Scarlat, într-o conferinţă de presă.

Mai mult de atât, CNAIR are încheiat un protocol de colaborare cu dezvoltatorul aplicaţiei Waze pentru schimb de informaţii. Nu se știe însă când va exista o aplicație comună.

“Noi cu cei de la Waze avem un protocol semnat. Urmează să mai facem nişte paşi, dar nu m-aş hazarda să vă dau un termen în care vom definitiva acest protocol şi vom lansa această aplicaţie poate şi pe aceeaşi platformă cu cei de la Waze.

În orice caz, există un protocol de colaborare şi în mod sigur vom face schimb de informaţii şi vom găsi cea mai bună soluţie, astfel încât să fie în regulă şi pentru cei care folosesc Waze-ul şi pentru cei care folosesc aplicaţia noastră”, a afirmat Sorin Scarlat.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×